Κινηματογράφος

«Ανοιχτή Καρδιά» (An Open Heart)

«Ανοιχτή Καρδιά» (An Open Heart)

Προσοχή στο κενό μεταξύ εθισμού και ρουτίνας, αγάπης και συνήθειας, δουλειάς και υποχρέωσης, ζωής και επιβίωσης…

Η Ζιλιέτ Μπινός και Έντγκαρ Ραμίρεζ, μπορεί να γνωρίζουν τέλεια πως να “γιατρέψουν” καρδιές, χειρουργώντας τους ασθενείς τους, ωστόσο δείχνουν εντελώς ανήμποροι στο να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της δικής τους καρδιάς από τις κακοτοπιές της ρουτίνας και της απρόβλεπτης καθημερινότητας.

Η Μίλα και ο Χαβιέ, είναι διάσημοι χειρουργοί, παθιασμένοι με τη δουλειά τους και ταγμένοι να υπηρετούν, πιστά, τον όρκο του Ιπποκράτη. Τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής τους ζουν έναν έρωτα παραμυθένιο. Παράλληλα με τις αυξημένες, ομολογουμένως, υποχρεώσεις τους, δεν επιτρέπουν στις ανάγκες της καριέρας τους να κλέβει χρόνο και ενέργεια από την υπέροχη συμβίωσή τους, παραμένοντας τρελά ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον. Αρνούμενοι να υποκύψουν σε μια υποτονική καθημερινότητα καταπολεμούν τις απόπειρες ρουτίνας με τις πιο διασκεδαστικές μεθόδους.

Ώσπου μια μέρα, η Μίλα μένει έγκυος. Λίγο το άγχος των νέων δεδομένων, λίγο ο ασυνήθιστα αυξανόμενος φόρτος εργασίας, ο Χαβιέ αρχίζει να χάνει τον έλεγχο της κατάστασης σπάζοντας την παραμυθένια τους καθημερινότητα μέσα από την επίπλαστη ευημερία του αλκοόλ. Κατρακυλώντας κάθε μέρα και πιο γρήγορα σε έναν κατήφορο που δείχνει να μην έχει τελειωμό και κατακτώντας καθημερινά, πλέον, ένα νέο όριο εξευτελισμού, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον άλλοτε ιδεατό δεσμό του, ο Χαβιέ “καταφέρνει” τελικά να χάσει τη δουλειά του. Αντιμέτωπος με τους ισχυρούς του δαίμονες και έχοντας χάσει πλήρως τον οποιονδήποτε έλεγχο στην προσωπική του ζωή, απομακρύνεται, συνέχεια, ολοένα και περισσότερο από τη Μίλα.

Ωστόσο όταν η κατάσταση δείχνει να έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και ενώ είναι πλέον σαφές πως η σχέση τους βρίσκεται υπό σοβαρή απειλή, ο Χαβιέ συνειδητοποιεί πως πρέπει να γίνει κάτι άμεσο και δραστικό, ώστε να καταφέρει να κερδίσει εκ νέου τον χαμένο χώρο και να επιστρέψει κοντά στην αγαπημένη του Μίλα.

Η υπέροχη αυτή ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δυο ξεχωριστούς και ιδιαίτερους ανθρώπους που βιώνουν την απόλυτη αλλαγή, από τη μια στιγμή στην αμέσως επόμενη, βασίζεται πάρα πολύ στην ανθρώπινη επαφή. Είτε αυτή είναι σωματική, είτε ψυχική, μπορεί να επηρεάσει τόσο βαθιά τις ανθρώπινες συμπεριφορές, ώστε τελικά να καταλήγει να οδηγεί τα πάθη, τις αποφάσεις και τις συνήθειές μας, σε απόλυτο βαθμό.

Σκηνοθεσία: Μαριόν Λεν

Σενάριο (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ματίας Ενάρντ): Μαριόν Λεν

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ιπολίτ Ζιραρντό, Ρομέν Ροντέου

Διάρκεια: 87’

Η διανομή γίνεται από τις Videorama Films και Odeon.

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews