Πολιτική

Αντιπαράθεση Μιχελάκη – Μητσοτάκη με Γρηγοράκο για τις «γαλάζιες» προσλήψεις

Αντιπαράθεση Μιχελάκη – Μητσοτάκη με Γρηγοράκο για τις «γαλάζιες» προσλήψεις

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε την Παρασκευή στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, περί 850.000 προσλήψεων από το 2004 έως το 2009, τη περίοδο δηλαδή της «γαλάζιας» διακυβέρνησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης προέβησαν σε δηλώσεις με τις οποίες επιχειρούν να διαψεύσουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λ. Γρηγοράκος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο Γιάννης Μιχελάκης είπε ότι «δεν ισχύουν τα νούμερα που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών».

«Τώρα το κυρίαρχο ζήτημα είναι να διασωθεί ο τόπος και όχι να καθαρογραφεί η Ιστορία» πρόσθεσε χαρακτηριστικά

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζοντας στο στόχαστρο τον Λεωνίδα Γρηγοράκο ανέτρεξε στον αριθμό των υπαλλήλων που υπηρετούσαν στο Δημόσιο στα τέλη του 2009, αναφέροντας ότι «ήταν 692.907 υπάλληλοι, ενώ σε 183.000 υπολογιζόταν το μη τακτικό προσωπικό».

«Κατά συνέπεια, οι αναφορές για 850.000 υπαλλήλους που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν μεταξύ 2004-2009 δεν απηχούν την πραγματικότητα» τόνισε σε ανακοίνωσή του.

Στη συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM, o υπ. Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μίλησε αναλυτικά για το θέμα:

«Να μιλήσουμε με αριθμούς, που δεν διαψεύδονται και είναι δεδομένοι. 31 Δεκεμβρίου 2009: 692.907 υπάλληλοι και 183.000 είναι το μη τακτικό προσωπικό. Σήμερα, με τα τελευταία στοιχεία, Ιούλιο του 2013: 612.414 τακτικό προσωπικό και το μη τακτικό 67.568. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία του κράτους και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Δεν συμφωνούν οι αριθμοί (με τις δηλώσεις Γρηγοράκου). Μπαίνουμε τώρα σε μια ιστορία τι έκανε το ΠΑΣΟΚ και τι η Ν.Δ… Τα τελευταία χρόνια, έχω εκφράσει συγκεκριμένες απόψεις για το ζήτημα. Αυτήν την ώρα, το κυρίαρχο ζήτημα είναι η διάσωση του τόπου και όχι να καθαρογραφεί η ιστορία. Και αυτό δεν αναβάλλεται. Για τα υπόλοιπα, έχει χρόνο ο ιστορικός να ασχοληθεί. Και ο λαός… Η κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη αποστολή. Δεν νομίζω ότι πρόκειται περί σύγκρουσης. Ο κ. Γρηγοράκος έδωσε τα στοιχεία που υπάρχουν και σας ξαναλέω ότι για την κυβέρνηση και τον κ. Γρηγοράκο ή εμένα και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, το κυρίαρχο ζήτημα είναι η διάσωση του τόπου» είπε ο Γιάννης Μιχελάκης.

 

πηγή: tanea.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews