Ελλάδα

Αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού της AEGEAN

Αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού της AEGEAN

Συνεχίζεται η θετική δυναμική της επιβατικής κίνησης του καλοκαιριού για την AEGEAN, σημειώνοντας αύξηση +22% στην κίνηση εξωτερικού και μεταφέροντας συνολικά 1,3 εκατ. επιβάτες το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2013, 235 χιλ. περισσότερους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Η θετική τάση συνεχίστηκε το μήνα Ιούλιο, οπότε και η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση + 19% σε 508 χιλ. επιβάτες.

Η εξέλιξη αυτή, είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής της AEGΕΑΝ να επενδύσει στην ανάπτυξη του δικτύου της, με 11 νέους προορισμούς και με επιπλέον δρομολόγια εξωτερικού τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια.

Αναλυτικότερα, ιδιαίτερα θετικό είναι το αποτέλεσμα για την τουριστική κίνηση της Αθήνας, όπου παρατηρείται αντιστροφή της αρνητικής τάσης του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση της κίνησης εξωτερικού κατά 15%.  Σημαντική όμως είναι και η περαιτέρω ενίσχυση της θετικής τάσης των άλλων κυρίων βάσεων από τις οποίες επιχειρούν τουλάχιστον 3 αεροσκάφη, και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρόδου όπου παρουσιάστηκε αύξηση μεταξύ 19%-41%, ενισχύοντας τη θετική πορεία της τελευταίας τριετίας.

Θετική είναι και η πορεία των μικρότερων βάσεων (Κέρκυρα, Κως και Καλαμάτα), από τις οποίες επιχειρεί σε κάθε μία από 1 αεροσκάφος, σημειώνοντας συνολική αύξηση της κίνησης εξωτερικού κατά +58%.

Είναι η πρώτη φορά,  που Ελληνικός αερομεταφορέας προσφέρει 120 απευθείας δρομολόγια εξωτερικού από την Αθήνα και την περιφέρεια.

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, δήλωσε σχετικά: «Η δυναμική πορεία της κίνησης εξωτερικού το φετινό καλοκαίρι δημιουργεί βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη το 2014. Οι συνέργειες και οι οικονομίες κλίμακας που θα προκύψουν από την εξαγορά της Olympic Air όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διασφαλίζουν και επιταχύνουν τη δυναμική μας για το μέλλον. Η παρουσίαση του νέου προγράμματος δρομολογίων της AEGEAN για το 2014 θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Όσον αφορά το δίκτυο εσωτερικού, η AEGEAN συνεχίζει τις προσφορές χαμηλότερων ναύλων ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς.  Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η προσφορά 150.000 θέσεων για πτήσεις εσωτερικού με ναύλους από €39 ευρώ προς Αθήνα (€59 από Αθήνα).

Πηγή http://money-tourism.blogspot.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews