Πολιτική

Βρούτσης: Οριστικό τέλος στις διπλές συντάξεις βουλευτών

Βρούτσης: Οριστικό τέλος στις διπλές συντάξεις βουλευτών

«Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε αυτό το μέγεθος των πόρων για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς 71.343 αιτήσεις καλύφθηκαν πλήρως» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας.

Σε χθεσινή (Τετάρτη) τροπολογία του υπουργείου Εργασίας στη Βουλή αναφέρθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βρούτσης, κάνοντας λόγο για δυο σημαντικές παρεμβάσεις που αυτή επιφέρει.

Αναφορικά με τον πρώτη, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι καταργούνται οι διπλές συντάξεις για βουλευτές με το ισχύον καθεστώς.

«Η παρέμβαση αφορά τους υφιστάμενους όχι τους καινούριους βουλευτές, καθώς (με προηγούμενο νόμο) δεν υπάρχουν από την επόμενη βουλή συνταξεις βουλευτών» διευκρίνισε.

Για τη δεύτερη παρέμβαση που έγινε δήλωσε ότι υπάρχει σήμερα ένα πολυδαίδαλο κατακερματισμένο ασφαλιστικό σύστημα, με εργαζόμενους που εργάζονταν χωρίς έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, η τρύπα αυτή έκλεισε.

«Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε αυτό το μέγεθος των πόρων για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς 71.343 αιτήσεις καλύφθηκαν πλήρως. Εμείς δεν τάζουμε ως κυβέρνηση πράγματα που δεν μπορούμε να εγγυηθούμε υπάρχουν όρια στον προϋπολογισμό» ανέφερε για το σχετικό πρόγραμμα.

Για το νέο πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης για τους 50.000 ανέργους δήλωσε ότι η διαδικασία είναι αμετάβλητη και δεν ακουμπά ανθρώπινο χέρι. «Η πλειοψηφία θα αξιοποιηθεί στους δήμους. Οι νέοι έχουν πλήρη ασφάλιση» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Όσον αφορά τα κοινωνικά επιδόματα ο υπουργός δήλωσε ότι για πρώτη φορά δίνεται επίδομα και στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί.

Πηγή skai.gr

 

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews