Κοινωνία

Γυμνάσιο και Λύκειο: Αυτό είναι το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα

Γυμνάσιο και Λύκειο: Αυτό είναι το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα

Το ωρολογιακό πρόγραμμα Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Όπως διευκρινίζεται, η ισχύς του νέου ωρολογίου προγράμματος ισχύει με τις αλλαγές που γίνονται μόνο για την Α’ Γυμνασίου, οπότε για την Β΄και την Γ’ Γυμνασίου ισχύει το παλαιό πρόγραμμα.

Παράλληλα, επανέρχονται τα μαθήματα που αρχικά είχε φανεί από έγγραφα του υπουργείου ότι θα καταργηθούν. Έτσι, έχουμε επιστροφή της Βιολογίας στην Α΄Γυμνασίου, της Μουσικής και των καλλιτεχνικών σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και όχι μόνο στην πρώτη, της Τεχνολογίας που είχε εξαφανιστεί στο σχετικό ανεπίσημο έγγραφο και «επιστρέφει» με μία ώρα σε κάθε τάξη του Γυμνασίου.

Παράλληλα και όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων, υπάρχει ένα νέο μάθημα στο επιστημονικό πεδίο της Φυσικής στην Α΄ Γυμνασίου για το οποίο δεν υπάρχει βιβλίο καθώς δεν έχει γίνει καμία κίνηση συγγραφής του.

Πολύ σημαντικό θέμα προκύπτει με τις ξένες γλώσσες η διδασκαλία των οποίων περιορίζεται σε 2 ώρες (2 για την πρώτη 2 για τη δεύτερη ξένη γλώσσα), στο Λύκειο μένει μια γλώσσα, κάτι που όπως είναι σαφές δεν είναι αρκετό, για να βοηθήσει τους μαθητές να πάρουν πιστοποίηση και πτυχία και να μάθουν καλά μία ξένη γλώσσα. Κατ’ επέκταση το φροντιστήριο καθίσταται η πρώτη -και αναγκαστική- επιλογή σε περίοδο κρίσης για τις ελληνικές οικογένειες.

‘Ολα τα προγράμματα της Α’ τάξης Γενικού Λυκείου, των Α΄ και Β’ τάξεων του ΕσπερινούΓενικού Λυκείου, του ημερήσιου Γυμνασίου και του Εσπερινού Γυμνασίου στη διεύθυνση του Υπουργείου:

http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/9978-21-08-13.html

πηγή imerisia.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link