Θέατρο

Ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Νέων των Δολομιτών

Ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Νέων των Δολομιτών

Η Θεατρική Ομάδα “ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ” του Νίκου Γουδανάκη, συμμετέχει στο Φεστιβάλ Νέων των Δολομιτών στη Βόρεια Ιταλία με την ελληνική παράσταση «MIGRATORY BIRDS» («Αποδημητικά Πουλιά»).Μια μοντέρνα δραματουργία που πραγματεύεται το φαινόμενο της σύγχρονης μετανάστευσης των Ελλήνων νέων επιστημόνων λόγω της κρίσης, προς τις πιο πλούσιες χώρες. Το έργο είναι του Νίκου Γουδανάκη και βασίστηκε σε ιδέες, αυτοσχεδιασμούς, προτάσεις βίντεο, και μουσικές προτάσεις των φοιτητριών που συμμετέχουν. Χρησιμοποιεί κώδικες σωματικού αυτοσχεδιασμού, χορού, στοιχεία από το ελληνικό δημοτικό τραγούδι, αλλά και ανατρεπτικό χιούμορ, ενώ παρουσιάζει μέσα από προβολές βίντεο την καθημερινότητα των νέων στις πόλεις της Ελλάδας. Είναι μια παράσταση που βασίζεται στη σκληρότητα, την ψυχολογική βία, και τα αδιέξοδα, αλλά σκοπός της είναι να καταλήξει σε ένα μήνυμα ανθρωπιάς και να περάσει στο Κοινό, ότι μετά από κάθε μεγάλη τρικυμία στην Ιστορία της Ανθρωπότητας, ξαναγεννήθηκαν γενιές που χτίσανε τον Κόσμο από την αρχή.

Σκοπός του φεστιβάλ Νέων των Δολομιτών είναι να μεταφέρει την ιδέα των νέων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό, το θέατρο, τη μουσική, και να χτίσει γέφυρες για νέες και διαφορετικού είδους  συνεργασίες μεταξύ των νέων από διαφορετικές χώρες.  Για τους νέους  της περιοχής του Φρίουλι Βενέτσια Τζούλια  είναι μια ευκαιρία να εξερευνήσουν διαφορετικές καλλιτεχνικές γλώσσες, μέσω συναντήσεων, θεατρικών παραστάσεων, ανταλλαγών, σεμιναρίων και εκδηλώσεων και όλα αυτά με φόντο το τοπίο των μαγευτικών ιταλικών Άλπεων, “σε μια διαφορετική διάσταση της ζωής, μερικές φορές σαν σε παραμύθι”, όπως οι ίδιοι διοργανωτές δηλώνουν.

Στο φεστιβάλ μετέχουν ομάδες από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και φυσικά την Ιταλία με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις και να συμβιώσουν σε μια πολιτιστική κοινότητα στο ειδυλλιακό Barcis των ιταλικών Άλπεων.

To Φεστιβάλ Νέων των Δολομιτών θα διαρκέσει μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2013.

Η προετοιμασία της ομάδας ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ του Νίκου Γουναδάκη πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, συμμετέχουν 7  φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συγκεκριμένα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών με υποτροφία του φεστιβάλ και την θερμή συμπαράσταση της Προέδρου του Τμήματος, κ. Άλκηστις Κοντογιάννη.

Ο Νίκος Γουδανάκης διδάσκει Υποκριτική στην περιοχή αυτή της Ιταλίας, και συνεργάζεται χρόνια με θεατρικές σχολές του Τριβένετο. Επίσης εργάστηκε για χρόνια σε θέατρα της Γερμανίας, ενώ τον τελευταίο καιρό ερευνά θεατρικούς κώδικες του σώματος σε περιοχές της Κίνας, διδάσκοντας ταυτόχρονα ελληνικό δράμα.

Παιδαγωγική και καλλιτεχνική βοήθεια παρείχε ο καθηγητής κ. Στυλιανός Ροδαρέλλης, ενώ οι φοιτήτριες που θα ταξιδέψουν για τις ιταλικές Άλπεις είναι, οι Αναστασία Σιαχάμη, Ανίτα Αποστόλου, Δήμητρα Μάστορα, Ηλέκτρα Παππά, Φωτεινή Γκανιάτσα, Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου, Χριστίνα Θεμελή.

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews