Κινηματογράφος

Η επερχόμενη ταινία 300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας

Η επερχόμενη ταινία 300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας

Πλησιάζει η συνέχεια της θριαμβευτικής ταινίας του 2006. Βασισμένη στο εικονογραφημένο μυθιστόρημα Xerxes του Frank Miller και υπό το σενάριο του Zack Snyder και του Kurt Johnstad. Η ιστορία συνεχίζεται ακριβώς μετά τον θάνατο και του τελευταίου των σπαρτιατών, του Λεωνίδα στην μάχη των Θερμοπυλών. Τώρα ο Περσικός στρατός υπό τις διαταγές του Ξέρξη κατευθύνεται νότια προς τις ελληνικές πόλεις. Η Αθήνα, η δημοκρατική πόλη, ο πρώτος στόχος του Περσικού στρατού, προετοιμάζεται δυναμικά για την άφιξη τους, υπό την ηγεσία ενός νέου στρατηγού. Ο αποφασισμένος πολεμιστής, ο στρατηγός Θεμιστοκλής οδηγείται σε μια απρόθυμη συνεργασία με τον παραδοσιακό αντίπαλο της Αθήνας, την Σπάρτη, την ολιγαρχική πόλη, στην οποία ίσως βρίσκεται η δύναμη ενός πολυάριθμου πεζικού. Και πάλι όμως, οι Πέρσες υπερέχουν αριθμητικά τόσο στην στεριά, όσο και στην θάλασσα.

Στην νέα αυτή ταινία επρόκειτο να δούμε μερικά ακόμα ιστορικά πρόσωπα, καθώς και περισσότερο πολεμικά πεδία. Στο επίκεντρο των εξελίξεων θα βρεθεί και η Αρτεμισία, η Ελληνίδα Βασίλισσα της Αλικαρνασσού, (η οποία ήταν υποτελής στην Περσική Αυτοκρατορία), όπου θέλοντας να εκδικηθεί για τον θάνατο του πατέρας της, θα γίνει επικεφαλής του Περσικού Ναυτικού Στόλου. Η λεγόμενη μάχη της Αρτεμισίας θα είναι η επικείμενη μάχη που θα δούμε το 2014, μεταξύ της Περσικής Αυτοκρατορίας και της συμμαχίας Αθήνας – Σπάρτης. Επίσης, η ταινία θα παρουσιάσει και μια μικρή αναδρομή στην πορεία του βασιλιά Ξέρξη και πως ανακηρύχθηκε «Ο Βασιλιάς – Θεός». Ακόμα, είναι αρκετά πιθανό να αναφερθούν και στην Μάχη της Σαλαμίνας η οποία διεξάχθηκε αργότερα μετά την κυριαρχία της Περσικής Αυτοκρατορίας στην Νότια Ελλάδα και την Αθήνα.
Στην σκηνοθεσία βρίσκεται ο Noam Murro. Στους ίδιους ρόλους από την προηγούμενη ταινία βλέπουμε τους: Lena Headey, Rodrigo Santoro, David Wenham. Ενώ θα ξεχωρίσουν επίσης τα νέα πρόσωπα: Sullivan Stapleton, Eva Green, Callan Mulvey, Hans Matheson και Jack O‘Connell.

Η ταινία με τον ελληνικό τίτλο 300: Η Άνοδος Της Αυτοκρατορίας προβλέπεται να έρθεις στις δικές μας αίθουσες από τις 6 Μαρτίου 2014.

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews