Κόσμος

Η Κίνα επιβεβαιώνει τα σχέδια για την πρώτη επίσκεψη στο φεγγάρι μέσα στη χρονιά

Η Κίνα επιβεβαιώνει τα σχέδια για την πρώτη επίσκεψη στο φεγγάρι μέσα στη χρονιά

«Το Chang’e -3 έχει εισέλθει επισήμως στο στάδιο έναρξής του», αναφέρει το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κίνας Xinhua. 

Το Chang’e – 3, ανιχνευτής, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το περασμένο έτος, είναι 100kg εξάτροχος rover που θα περάσει τρεις μήνες διερχόμενο από το σεληνιακό τοπίο κάτω από τον ανθρώπινο έλεγχο . Το διαστημικό σκάφος θα χρησιμοποιεί τη βαρύτητα της Σελήνης να επιβραδύνει.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι Κινέζοι θα έχουν προσγειώσει ένα διαστημικό σκάφος σε μη επίγεια επιφάνεια και το Chang’e -3 θα είναι μια κρίσιμη δοκιμασία για δύο Κινέζους αεροναυπηγικής και των συστήματων ελέγχου πυραύλων. Το rover θα ανοίξει το δρόμο για μια μελλοντική επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη και μια πιθανή διαστημική αποικία.

«H αποστολή του Chang’e – 3 αξιοποιεί στο έπακρο μια πληθώρα καινοτόμων τεχνολογιών . Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή , που φέρει μεγάλο κίνδυνο », δήλωσε ο Ma Xingrui , επικεφαλής του σώματος εξερεύνησης του διαστήματος της Κίνας και επικεφαλής διοικητής του σεληνιακού προγράμματος .

Το Chang’e – 3 θα χρησιμοποιεί κυρίως ηλιακή ενέργεια και θα φέρει ένα ραντάρ ικανό να διεισδύσει μέχρι και 30 μέτρα μέσα στο σεληνιακό εδαφικό κάλυμμα, καθώς και ένα Α X – ray φασματόμετρο και ένα υπέρυθρο φασματόμετρο.

Η Κίνα σχεδιάζει επανδρωμένη αποστολή στη σεληνιακή επιφάνεια , ενδεχομένως, το συντομότερο το 2017 – αν και οι αρχές δηλώνουν ότι θα πάνε όταν θα είναι έτοιμες . Αφού εκεί, όμως , η κινεζική κυβέρνηση έχει πει ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει το πρώτο επανδρωμένο σεληνιακο φυλάκιο, ένας στόχος NASA έχει ήδη εγκαταλειφθεί .

Πηγή theregister.co.uk

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews