Κοινωνία

Η Χρυσή Αυγή στο ΣτΕ για την αναστολή της χρηματοδότησής της

Η Χρυσή Αυγή στο ΣτΕ για την αναστολή της χρηματοδότησής της

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση με την οποία ζητάει να ανασταλεί και να ακυρωθεί η από 23.12.2013 απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, με την οποία αποφασίστηκε η αναστολή καταβολή κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσής της.

Ακόμη, ζητεί η Χρυσή Αυγή να δοθεί προσωρινή διαταγή από τον πρόεδρο του ΣτΕ Σωτ. Ρίζο που να διατάσσει την αναστολή της επίμαχης υπουργικής απόφασης.

Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση που εκδόθηκε κατ΄ επιταγή του νόμου 4203/2013, είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στην αίτηση ακύρωσης η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι από την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης υφίσταται μείζονα οικονομική ζημιά, καθώς δεν θα λάβει τη χρηματοδότηση για το 2013 που ανέρχεται σε 873.114 ευρώ, όπως επίσης δεν θα λάβει την αντίστοιχη του 2014, ούτε θα λάβει τη χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014. Επίσης, αναφέρει πως υπάρχει αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων της Χρυσής Αυγής, των μισθωμάτων των γραφείων του κόμματος σε όλη τη χώρα.

Η προσφυγή της Χρυσής Αυγής προσδιορίστηκε από τον κ. Ρίζο να συζητηθεί στην Ολομέλεια την 4η Απριλίου 2014 με εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ.

 

 

πηγή: newpost.gr

 

 

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews