Εκδηλώσεις

Θεϊκός ο Βασίλης Ασημακόπουλος στον «Προμηθέα Δεσμώτη»

Θεϊκός ο Βασίλης Ασημακόπουλος στον «Προμηθέα Δεσμώτη»

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013. Μετά την μυθική παράσταση της Επιδαύρου ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου παρουσιάστηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης με μεγάλη επιτυχία.

Επικεφαλής της παράστασης ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος ως Προμηθέας πρωταγωνίστησε και σκηνοθέτησε την μνημειώδη αυτή παράσταση.

Η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Π. Καρούσου, παρουσιάστηκε ως σύμβολο αντίστασης, στην Αρχαία Μεσσήνη, στην Αρχαία Ιθώμη όπως λέγεται το μέρος.

Μετά την ιστορική παρουσίαση της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» του Ελληνοκαναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στην Επίδαυρο, ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών συνεργάστηκαν μαζί με την αρχαιολογική υπηρεσία για την εκπληκτική αυτή παράσταση.

Η παρουσίαση του έργου είναι η πρώτη όπερα Έλληνα συνθέτη που παρουσιάστηκε στον ιερό χώρο του αρχαίου θεάτρου.

Το κατάμεστο από τουρίστες θέατρο καταχειροκρότησε τους καλλιτέχνες και το λυρικό έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη, του οποίου η μουσική χαρακτηρίστηκε θεϊκή.

Ο βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος ως Προμηθέας είναι τεράστιος, θεϊκός και ταυτόχρονα λιτός και αποστασιοποιημένα προσιτός. Η φωνή του επιβλητική με ένα σπάνιο μέταλλο ερμήνευσε τις άριες του Προμηθέα μαγικά με ομορφιά απόκοσμη.

Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα ως Ιώ είναι εκπληκτική, συγκινητική με αιθέρια ομορφιά.

Ως Ωκεανός και Ερμής ο τενόρος Αναστάσιος Στέλλας εντυπωσίασε με την υπέροχη φωνή του, την άρτια θεατρική του υπόσταση και την άνεση στις ψηλές νότες. Ως Ερμής πήρε πολύ χειροκρότημα ερμηνεύοντας μια από τις ομορφότερες άριες της όπερας. Ως Ωκεανίδα η σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου, καθήλωσε κυριολεκτικά το κοινό με τις τέλειες κολορατούρες στην καμπαλέτα της Ωκεανίδας. Επίσης το τρίο Προμηθέας, Ωκεανός, Ωκεανίδα ήταν άφταστο από μουσικής πλευράς και ερμηνείας.

Ως Βία η σοπράνο Μαριμέλ Χρύση, έδωσε μια άλλη δική της υπόσταση στον ρόλο.

Ήφαιστος και Δίας ήταν ο βαρύτονος Παναγιώτης Καρούσος, που συμμετείχε τιμητικά. Τους καλλιτέχνες άρτια συνόδευσε στο πιάνο η Βιβή Κλεισούρα.

Τα κοστούμια όπως πάντα στο αρχαιοπρεπές πνεύμα ήταν χλαμύδες, μια παραγωγή του Ελληνοαμερικανικού Κέντρου των Τεχνών.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews