Κόσμος

Και τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα «βλέπει» ο Σόιμπλε

Και τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα «βλέπει» ο Σόιμπλε

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη από τους εταίρους της, πέρα από το 2014, και θα πρέπει να υπάρξει και νέο πρόγραμμα, εκτίμησε την Τρίτη, για πρώτη φορά με τόση σαφήνεια, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πιστός, πάντως, στην γραμμή Μέρκελ, απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο νέου κουρέματος χρέους, τουλάχιστον με τη μορφή που έγινε το πρώτο.

«Θα πρέπει να υπάρξει και άλλο ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα», δήλωσε κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης κοντά στο Αμβούργο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Αυτό έχει ειπωθεί και έχει βγει στη δημοσιότητα», πρόσθεσε.

Οπως σχολιάζει το Reuters, ο Σόιμπλε έχει δηλώσει και κατά το παρελθόν ότι οι διεθνείς πιστωτές ενδέχεται να χρειαστεί να εξετάσουν την πιθανότητα νέου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα μετά τη λήξη του υφιστάμενου, στο τέλος του 2014. Ωστόσο, τονίζει το πρακτορείο, ποτέ δεν είχε περιγράψει το ζήτημα αυτό ως αναπόφευκτο, όπως φάνηκε να κάνει σήμερα.

Πάντως, πηγή με την οποία επικοινώνησε το Reuters διευκρίνισε ότι η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα θα είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα, λόγω των περιορισμένων χρηματοδοτικών αναγκών το διάστημα 2014-2016.

Παράλληλα ο Σόιμπλε απέρριψε το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. Όπως είπε δεν θα υπάρξει δεύτερη περικοπή του ελληνικού χρέους, γιατί η εμπειρία με το πρώτο δεν ήταν ιδιαίτερα καλή.

«Οι Έλληνες δεν έχουν περάσει ακόμα το βουνό» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε, αναφέροντας ότι ενδεχομένως θα πρέπει να βοηθήσουν οι εταίροι της ευρωζώνης να μην πληρώνει η Ελλάδα τόσο ψηλά επιτόκια στα δάνεια που πήρε.

Πηγή tanea.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews