Ελλάδα

Κενή παραμένει η θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου του ΤΧΣ

Κενή παραμένει η θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου του ΤΧΣ

Απορρίπτουν τις προτάσεις οι υποψήφιοι

Δυστοκία παρατηρείται στο θέμα της κάλυψης της χηρεύουσας θέσης του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», είναι χαρακτηριστικό ότι δύο πολύπειρα τραπεζικά στελέχη τα οποία επιλέχθηκαν από την ειδική επιτροπή για να καταλάβουν τη θέση, τελικά δεν την αποδέχτηκαν επικαλούμενοι μη επαρκή νομική κατοχύρωση.

Αρχικά αρνήθηκε τη θέση ο τραπεζίτης κ. Κωνσταντίνος Ηροδότου που είχε επιλεγεί ως ο πλέον κατάλληλος από την ειδική επιτροπή αξιολόγησης του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μετά τον κ. Ηροδότου η θέση προτάθηκε στον κ. Γιώργο Κουτσουδάκη, πολύπειρο τραπεζικό στέλεχος με πολυετή θητεία στην Εμπειρική Τράπεζα, ο οποίος αρνήθηκε και αυτός.

Τα δύο τραπεζικά στελέχη φέρονται να αρνήθηκαν να αναλάβουν στο ΤΧΣ λόγω της μη επαρκούς νομικής κατοχύρωσης των στελεχών του Ταμείου από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και των περιοριστικών όρων που περιβάλλουν τις επαγγελματικές δραστηριότητες των μελών του Ταμείου ακόμη και μετά την αποχώρηση τους από αυτό.

Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να επαναπροκηρύξει τη θέση ξεκαθαρίζοντας εξ αρχής σε όλους τους ενδιαφερομένους πως η ανάληψη των καθηκόντων του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΧΣ δεν συνοδεύεται από πλήρη νομοθετική κάλυψη ή ασυλία.

Υπενθυμίζεται πως η θέση είχε «χηρέψει» στις 2 Ιουλίου, όταν ο τότε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Μάριος Κολιόπουλος, είχε παραιτηθεί επικαλούμενος διαφωνίες επί νομικών θεμάτων.

Ο νόμος προβλέπει πως η χηρεύουσα θέση θα πρέπει να καλυφτεί μέσα σε 60 ημέρες, σε διαφορετική περίπτωση το ΤΧΣ δεν θα μπορεί να λάβει αποφάσεις.

Καθώς η περίοδος των 60 ημερών εκπνέει στις 9 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα επεκτείνει στις 90 ημέρες τη σχετική προθεσμία.

Πηγή news.in.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews