Ελλάδα

Κωνσταντινόπουλος: Θα μειωθεί η τιμή του φυσικού αερίου

Κωνσταντινόπουλος: Θα μειωθεί η τιμή του φυσικού αερίου

«Σε λίγο καιρό γίνεται μια μεγάλη διαπραγμάτευση για το φυσικό αέριο, ώστε να έχουμε μία μείωση του 20%», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

«Σε λίγο καιρό γίνεται μια μεγάλη διαπραγμάτευση για το φυσικό αέριο, ώστε να έχουμε μία μείωση του 20%», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Την ανάγκη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης για την τιμή του φυσικού αερίου, με αφορμή τις συζητήσεις που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο ανέδειξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εστιάζοντας στο κοινωνικό αυτό πρόβλημα.
«Σε λίγο καιρό γίνεται μια μεγάλη διαπραγμάτευση για το φυσικό αέριο, ώστε να έχουμε μία μείωση του 20% κι αυτό πρέπει να περάσει τόσο στη βιομηχανία, για να είναι ανταγωνιστική και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, όσο και στα νοικοκυριά», είπε.
Με την επισήμανση ότι αυτό το ποσοστό (20%) «υπάρχει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι εμείς έχουμε αργήσει».
Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, «αν έλθουν προς ψήφιση νέα μέτρα ετοιμαστείτε… να τα πάρετε εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η δήλωση-βόμβα που έκανε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο (και βουλευτής) του συγκυβερνώντος κόμματος απάντησε με τον εντυπωσιακό αυτόν τρόπο σε τηλεοπτικό πάνελ (Ant1) στην ερώτηση για το τι θα πράξει ο δεύτερος κυβερνητικός εταίρος εάν η Βουλή κληθεί να ψηφίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ το “εσείς” απευθυνόταν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Στάικο, ο οποίος, μαζί με τον συνάδελφό τους της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, συμμετείχε στην συζήτηση.
Σε μία προσπάθεια πάντως να αμβλύνει τις πολιτικές εντυπώσεις, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έσπευσε να προσθέσει “εσείς και με όποιους συγκυβερνήσετε”, εξηγώντας στη συνέχεια ότι κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει αφού οι εν δυνάμει σύμμαχοι αρνούνται κάθε μετεκλογική συνεργασία.
«Η τρόικα πρέπει να καταλάβει»…
Το θέμα που ανέδειξε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ βεβαίως δεν αφορά το εάν και με ποιους θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η βεβαιότητα που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα των κυβερνητικών βουλευτών πως “νέα μέτρα = πτώση της δικομματικής κυβέρνησης”.
Ο ίδιος πρόσθεσε… σε νηφάλιο ύφος: “Η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι οι δυνατότητες και οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και της κυβέρνησης έχουν εξαντληθεί. Αν συνεχισθούν οι πιέσεις θα δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια στη χώρα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και να στηρίξουν και τους πολίτες αλλά και το πολιτικό σύστημα”…

…»και ο Γ. Στουρνάρας να διαπραγματευθεί”

Εμμέσως πλην σαφέστατα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών για τον τρόπο με τον οποίο αναζητεί έσοδα: “Πέρυσι, είχαμε πει στον κ. Στουρνάρα ότι ο ειδικός φόρος για το πετρέλαιο δεν θα έχει τα αποτελέσματα που περίμενε. Και δεν είχε”, είπε, παραδεχόμενος ότι οι βουλευτές (και του ΠΑΣΟΚ) ψήφισαν μεν στη Βουλή το εν λόγω μέτρο. προειδοποιώντας όμως για την αποτυχία του.
Και πρόσθεσε: «Σήμερα περιμένουμε από τον κ. Στουρνάρα να πείσει την τρόικα και τους εταίρους να πάμε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανάλογο του ΦΠΑ και στον φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου.

ΠΗΓΗ: capital.gr

 

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews