Κόσμος

«Λουκέτο» στην υπηρεσία mail που θεωρείται ότι χρησιμοποιούσε ο Σνόουντεν

«Λουκέτο» στην υπηρεσία mail που θεωρείται ότι χρησιμοποιούσε ο Σνόουντεν

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν θεωρείται ότι χρησιμοποιoύσε το Lavabit για ασφαλές ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Την απόφασή του να κλείσει την κρυπτογραφημένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Lavabit που θεωρείται ότι χρησιμοποιούσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε προηγηθεί «κρούση» της αμερικανικής Δικαιοσύνης για παροχή στοιχείων.

«Χρειάστηκε να κάνω μία δύσκολη επιλογή: να γίνει συνεργός σε εγκλήματα κατά του αμερικανικού λαού ή να απομακρυνθώ από σχεδόν δέκα χρόνια δουλειάς και να κλείσω το Lavabit» ανέφερε ο ιδιοκτήτης Λάνταρ Λέβισον.
Προσέθεσε πως δεν μπορεί να συζητήσει τι προηγήθηκε τις τελευταίες έξι εβδομάδες και τον οδήγησε στην απόφασή του. Όπως σημειώνει το Reuters, η περίοδος αυτή συμπίπτει με την αποκάλυψη του Σνόουντεν ως πηγή των πληροφοριών για την NSA.

To αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν σχολίασε.

Νωρίτερα την Πέμπτη, τη λειτουργία της είχε αναστείλει και γνωστότερη υπηρεσία ασφαλούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Silent Circle.

Ο συνιδρυτής του Silent Circle, Τζον Κάλας, ανέφερε στο twitter πως «αποφασίσαμε πως είναι καλύτερο να κλείσουμε τώρα, δεν έχουμε παραλάβει εντάλματα, δικαστικές εντολές ή ό,τι άλλο από καμία κυβέρνηση».

πηγή http://news.in.gr/

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews