Κόσμος

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ

«Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να μπει στη ζώνη του ευρώ» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ρίχνοντας το φταίξιμο για την είσοδο της χώρας μας στο ενιαίο νόμισμα στον προκάτοχό της Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Μέρκελ, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη γερμανική πόλη Ρέντσμπουργκ, ισχυρίστηκε πως η ένταξη της χώρας μας στο ευρώ, αποτέλεσε την αιτία των προβλημάτων που ξέσπασαν στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.

«Ο καγκελάριος Σρέντερ, δέχτηκε την Ελλάδα στο ευρώ, και αποδυνάμωσε το Σύμφωνο Σταθερότητας. Και οι δύο αποφάσεις ήταν θεμελιωδώς λανθασμένες και αποτέλεσαν αφετηρία για τα σημερινά μας προβλήματα» τόνισε.

Η Μέρκελ, ρίχνοντας τις ευθύνες για το χάος που έχει προκληθεί στις χώρες-μέλη του ευρώ στον προκάτοχό της, πιθανότατα προσπαθεί να αναστρέψει τις επιθέσεις που έχει δεχτεί από τον Στάινμπρουκ, το Σοσιαλοδημοκράτη αντίπαλό της στις επερχόμενες εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, σχετικά με την πολιτική διαχείρισης της κρίσης που έχει εφαρμόσει.

Ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι ψηφοφόροι εγκρίνουν το χειρισμό της κρίσης από μέρους της, ο Στάινμπρουκ την κατηγορεί πως δεν είναι απόλυτα ειλικρινής απέναντι στους Γερμανούς φορολογούμενους. Οι αντίθετες απόψεις τους θα δοκιμαστούν κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού debate την 1η Σεπτεμβρίου.

Πηγή ethnos.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews