Ελλάδα

Μαυραγάνης επιβεβαιώνει Κωνσταντινόπουλο: Μειώνεται ο ειδικός φόρος πετρελαίου

Μαυραγάνης επιβεβαιώνει Κωνσταντινόπουλο: Μειώνεται ο ειδικός φόρος πετρελαίου

Υπάρχουν και καλές ειδήσεις από τον υφυπουργό Οικονομικών!

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις όσον αφορά το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών. Ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι εξετάζονται όλα τα σενάρια σχετικά με το αν θα αυξηθεί το επίδομα ή θα μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.

Ο υφυπουργός είπε ότι το θέμα εξετάζεται σε σχέση με τα ποσά που μπορούν να διατεθούν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το προηγούμενο έτος πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης. «Ξέρουμε τις διαστάσεις του προβλήματος» τόνισε, ενώ σε ερώτηση για το αν το ζήτημα θα τεθεί στην τρόικα, είπε ότι «αυτό που θα τεθεί είναι η βέλτιστη τακτική για να αντιμετωπιστεί το θέμα».

Επιβεβαιώνεται ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για ΦΠΑ και ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου

Υπενθυμίζεται ότι 3 ημέρες νωρίτερα, το θέμα του ΦΠΑ και του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου επανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Πέρυσι, είχαμε πει στον κ. Στουρνάρα ότι ο ειδικός φόρος για το πετρέλαιο δεν θα έχει τα αποτελέσματα που περίμενε. Και δεν είχε», είπε και συνέχισε: «Σήμερα περιμένουμε από τον κ. Στουρνάρα να πείσει την τρόικα και τους εταίρους να πάμε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανάλογο του ΦΠΑ και στον φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου» υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, θα μειωθεί το φυσικό αέριο είχε προαναγγείλει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναδεικνύοντας το Σεπτέμβριο ως ορόσημο μαζί με την ανάγκη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης για την τιμή του φυσικού αερίου, με αφορμή τις συζητήσεις που θα γίνουν εντός του μηνός.

«Σε λίγο καιρό γίνεται μια μεγάλη διαπραγμάτευση για το φυσικό αέριο, ώστε να έχουμε μία μείωση του 20% κι αυτό πρέπει να περάσει τόσο στη βιομηχανία, για να είναι ανταγωνιστική και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, όσο και στα νοικοκυριά», υποστήριξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος με την επισήμανση ότι αυτό το ποσοστό (20%) «υπάρχει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι εμείς έχουμε αργήσει».

 

Πηγή: thepaper.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews