Πολιτική

Μικρή αναβολή στην απόφαση για την άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών

Μικρή αναβολή στην απόφαση για την άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών

Ο φόβος πολιτικού ατυχήματος, καθώς οι αντιδράσεις στις ΚΟ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν δείχνουν να κάμπτονται, αναβάλλει την απόφαση για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία. Ο πρωθυπουργός, στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη της Τρίτης, ανέφερε ότι θα δει ο ίδιος προσωπικά το θέμα και ότι δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση.

Ωστόσο, η όποια απόφαση θα πρέπει να έχει ληφθεί μέχρι το τέλος του έτους, οπότε λήγει η περίοδος προστασίας των ιδιοκτητών με «κόκκινα» δάνεια, ενώ θεωρείται απίθανο το ισχύον καθεστώς προστασίας να διατηρηθεί ως έχει.

Ο κ. Σαμαράς φαίνεται διατεθειμένος να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για το θέμα σε κοινή γραμμή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο είχε το μεσημέρι της Τρίτης μια πρώτη συζήτηση.

Η συνάντηση των δύο αρχηγών θα επαναληφθεί αύριο, Πέμπτη, ενώ ταυτόχρονα Σαμαράς και Βενιζέλος θα αρχίσουν συναντήσεις με βουλευτές, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να πειστούν οι διαφωνούντες ότι οι όποιες αποφάσεις δεν πρόκειται να πλήξουν τους οικονομικά ασθενέστερους.

Κεδίκογλου: «Προτεραιότητα η προστασία των αδύναμων»

Μιλώντας την Τετάρτη στο Mega για το θέμα των πλειστηριασμών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε πως πρώτη προτεραιότητα παραμένει η προστασία των αδύναμων.

Ακόμη, ανέφερε πως η κυβέρνηση κατανοεί πλήρως την ευαισθησία των βουλευτών, οι οποίοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης.

«Αυτές τις ανησυχίες τις συμμεριζόμαστε. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα και θα πρέπει να βρεθεί η καλύτερη λύση με πρώτο γνώμονα την προστασία των ευαίσθητων ομάδων» τόνισε.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου για παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Στρατούλης δήλωσε ότι το θέμα δεν έχει κλείσει, καθώς και πως το γεγονός ότι ανέλαβε προσωπικά το θέμα ο πρωθυπουργός προκαλεί επιπλέον ανησυχία.

Ο Χρ.Πρωτόπαπας από το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως το θέμα άνοιξε άκαιρα και χωρίς στοιχεία από κυβερνητικά στελέχη.

Πηγή news.in.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link