Κόσμος

Να εγκαταλείψουν άμεσα την Υεμένη καλούνται οι αμερικανοί πολίτες

Να εγκαταλείψουν άμεσα την Υεμένη καλούνται οι αμερικανοί πολίτες

Οι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα όλους τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Υεμένη, «να εγκαταλείψουν άμεσα» τη χώρα.

Η έκκληση των αμερικανικών αρχών έρχεται σε συνέχεια των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, με το κλείσιμο περισσότερων από 20 πρεσβειών , υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης της Αλ Κάιντα.
Λίγο αργότερα το Foreign Office ανακοίνωσε επισήμως την απομάκρυνση όλων των υπαλλήλων από τη βρετανική πρεσβεία στην Υεμένη «λόγω σοβαρής τρομοκρατικής απειλής».

Σημειώνεται ότι εκτός από τη Βρετανία τις πρεσβείες τους στην Υεμένη έκλεισαν επίσης για δύο ημέρες η Γαλλία και η Γερμανία.

ΗΠΑ: Παραμένει η ανησυχία για τρομοκρατική απειλή της Αλ Κάιντα

Τα ξημερώματα στην περιοχή Μαρίμπ της ανατολικής Υεμένης, τέσσερις άνθρωποι που θεωρείται ότι ανήκουν στο δίκτυο της αλ Κάιντα, έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους κατά του οχήματος στο οποίο επέβαιναν.

Οι νεκροί είναι όλοι Υεμενίτες και ένας από αυτούς περιλαμβάνεται σε λίστα 25 ατόμων που καταζητούνται για συμμετοχή στην αλ Κάιντα και δόθηκε στη δημοσιότητα τη χθεσινή νύκτα από το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα 25 αυτά πρόσωπα σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις για τις τελευταίες ημέρες του ραμαζανιού και για την γιορτή αλ Φιτρ αυτήν την εβδομάδα.

Η σημερινή ήταν η τέταρτη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον στόχων που θεωρούνται μέλη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη από τις 28 Ιουλίου.

πηγή naftemporiki.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews