Κινηματογράφος

«Οι Ευνοούμενοι του Φεγγαριού» (Les Favoris De La Lune)

«Οι Ευνοούμενοι του Φεγγαριού» (Les Favoris De La Lune)

Μέσα στον καταιγισμό των καλοκαιρινών επανεκδόσεων υπάρχουν κάποιες ταινίες που ξεφεύγουν από τα στενά όρια των ταινιών εκείνων που είτε από την τηλεόραση είτε από την κινηματογραφική τους εμφάνιση, έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα κορεσμού.

H ταινία «Οι Ευνοούμενοι του Φεγγαριού», σχεδόν 30 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση της, σίγουρα θεωρείται ένα από τα κινηματογραφικά διαμάντια που οι συνθήκες την κράτησαν μακριά από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το DVD για τουλάχιστον δυο γενιές κινηματογραφόφιλων.

Με ολοκαίνουργια ειδικά επεξεργασμένη κόπια των 35mm θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο ΣΙΝΕ ΨΥΡΡΗ από την Τετάρτη 21 Αυγούστου.

Η ημέρα έναρξης – μια μέρα πριν από την καθιερωμένη Πέμπτη – συμπίπτει με την πανσέληνο του Αυγούστου και θεωρήθηκε ιδανικό «πάντρεμα».

Για την μαγική αυτή βραδιά θα ισχύσει ειδικό εισιτήριο των 6€, και οι ώρες έναρξης θα είναι 20.45 και 23.00.

Όλα γύρω μας θα εξαφανιστούν, αφού πρώτα εξαφανιστούμε εμείς οι ίδιοι.

Ξεκαρδιστική κωμωδία; Ανατρεπτική σάτυρα;  Δύσκολο να καταλήξει κανείς. Σε μια γειτονιά του Παρισιού κλέφτες, εραστές, καθημερινοί άνθρωποι, διεφθαρμένοι δικαστές, συνωμότες, θύτες και θύματα θα συναντηθούν σε έναν κόσμο αναρχίας, συνθέτοντας τον δικό τους μικρόκοσμο μέσα την κοινωνία. Οι ήρωες ξέρουν από εμπειρία ότι τίποτα δεν ανήκει σε κανέναν και ότι ερχόμαστε στον κόσμο αυτό γυμνοί για να ξαναφύγουμε ακόμα πιο απογυμνωμένοι. Όλοι τους είναι κλέφτες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. «Νόμιμοι» κλέφτες αφού ο μοναδικός κοινωνικός προορισμός τους είναι να κλέβουν. Γύρω τους υπάρχουν άλλοι που κλέβουν «παράνομα»: κλέβουν έρωτες, απόκρυφες σκέψεις, ζωές, ελευθερίες, επιρροές, πάντως ο καθένας τους κάτι κλέβει.

Σε αυτά τα ανεξάντλητα παιχνίδια εναλλαγών, οι μεν πλουτίζουν και άλλοι καταστράφονται, χωρίς ωστόσο να γνωρίζονται μεταξύ τους. Τα κλοπιμαία απλά περνούν από τα χέρια ενός θνητού στα χέρια ενός άλλου. Το γεγονός ότι οι κλέφτες επιβιώνουν δεν μας εκπλήσσει σε έναν κόσμο που ζεί από τη κλεψιά χωρίς να το παραδέχεται.

Η ταινία παρουσιάζει το χορό της ανθρώπινης μοίρας , το πεπρωμένο  του καθενός από όλους αυτούς που  διασταυρώνονται σε ένα πανδαιμόνιο καθοδηγούμενο από τη σκοτεινή, επιτακτική επιθυμία της κατοχής. Πυροδοτούμενη από αυτήν την επιθυμία η μοίρα του ενός διεισδύει σε αυτή των άλλων κατά τέτοιο τρόπο που η ιστορία παίρνει μορφή στο σύνολό της και συνθέτει ένα πάζλ.

Σκηνοθεσία: Οτάρ Ιοσελιάνι

Παίζουν: Κάτια Ρουπέ, Αλίξ Ντε Μονταγκιού, Φρανσουά Μισέλ, Πασκάλ Ομπιέ, Ζαν-Πιερ Μποπβιαλά

Διάρκεια: 101’

Από Τετάρτη 21 Αυγούστου αποκλειστικά στον κινηματογράφο Σινέ Ψυρρή από την Rosebud και την Odeon.

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews