Ελλάδα

Οι 6 απαιτήσεις της τρόικα

Οι 6 απαιτήσεις της τρόικα

Πρόγραμμα-πιλότος και γι άλλες ευρωπαϊκές χώρες το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα

Τα κλειδιά της διαχείρισης, του προγραμματισμού και της εκτέλεσης του ελληνικού μνημονίου ζητούν οι εταίροι ως αντάλλαγμα για το πρόσθετο δάνειο ύψους τουλάχιστον 14 δις. ευρώ που θα δοθεί στην Ελλάδα για την περίοδο 2014-2016.

Το νέο ελληνικό μνημόνιο που ενδέχεται να είναι έτοιμο πριν από το τέλος του έτους, θα εισαγάγει ένα νέο σύστημα σχέσεων τρόικας – κυβέρνησης, που στη συνέχεια αναμένεται να εφαρμοστεί και στις άλλες χώρες με πρόγραμμα, όπως η Κύπρος.

Όπως αναφέρει στην «Real News» ο αξιωματούχος που παρακολουθεί επιτελικά αλλά όχι άμεσα το μνημόνιο, το Eurogroup και η Κομισιόν επιθυμούν να σχεδιάσουν από την αρχή τις βασικές εκτελέσιμες πολιτικές του μνημονίου.

Συνεπώς, οι Βρυξέλλες θέλουν τα κλειδιά του μνημονίου για να τρέξουν έξι κυρίως κατευθύνσεις επιμέρους πολιτικών.

– Την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και τη ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, χωρίς την εκτελεστική εμπλοκή φορέων του ελληνικού δημοσίου.

– Την ολοκλήρωση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο ελληνικό δημόσιο και του σχεδιασμού της στελέχωσής του από μηδενική βάση.

– Τη δημιουργία νέου, απλού και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος.

– Το επόμενο και τελικό κύμα αλλαγών στο ασφαλιστικό, με ένα μόνο κρατικό ταμείο, εθνική σύνταξη, πλήρη κατάργηση του εφάπαξ και δημιουργία νέων ιδιωτικών ή επαγγελματικών επικουρικών ταμείων.

– Την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών για το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις εξαγωγές, τη γραφειοκρατία και το εθνικό πλαίσιο αδειοδοτήσεων

– Την επόπτευση της επόμενης φάσης της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας μέσω της νέας επενδυτική τράπεζας στο Λουξεμβούργο.

 

πηγή: thepaper.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews