Κόσμος

Ο Ε. Βενιζέλος χαιρετίζει τις απευθείας συνομιλίες ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Ο Ε. Βενιζέλος χαιρετίζει τις απευθείας συνομιλίες ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Την ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του Τζον Κέρι, εκφράζει στο χαιρετισμό του για την επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών Ισραήλ – Παλαιστίνης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, στις 29 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον, χαιρετίζει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Η Ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την ιδιαίτερη εκτίμησή της στο πρόσωπο του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, κ. Τζον Κέρι , ο οποίος, καταβάλλοντας άοκνες προσπάθειες και επιδεικνύοντας επιμονή και μεθοδικότητα, συνετέλεσε ουσιαστικά στην επιστροφή των δύο πλευρών στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και παράλληλα συγχαίρει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπ. Νετανιάχου, και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μ. Αμπάς, για το πολιτικό θάρρος, την υπευθυνότητα και την αποφασιστικότητά τους.

“Αναμένουμε ότι οι δύο πλευρές θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με πνεύμα εποικοδομητικό και διαλλακτικό, καλλιεργώντας κλίμα εμπιστοσύνης προς όφελος των λαών τους», υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και συνεχίζει «Η Ελλάδα, συνεπής με τις πάγιες θέσεις της Ε.Ε., θεωρεί ότι η βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών αποτελεί το μείζον διακύβευμα και είναι διατεθειμένη να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο, ιδιαιτέρα στο πλαίσιο της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στην επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews