Κόσμος

Ο Μπάρακ Ομπάμα αναζητά την έγκριση του Κογκρέσου για τη Συρία

Ο Μπάρακ Ομπάμα αναζητά την έγκριση του Κογκρέσου για τη Συρία

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα και στο Καπιτώλιο λένε πως ο προέδρος Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για την ανάληψη δράσης κατά της Συρίας .

Ο Ομπάμα επρόκειτο να μιλήσει για τις εξελίξεις στη Συρία από το Rose Garden το Σάββατο.

Οι υπάλληλοι πάντως επέμειναν στην ανωνυμία , επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι για τέτοιου είδους δηλώσεις.

Η εθνική ομάδα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για θέματα ασφάλειας θα συμβουλεύονταν τους  γερουσιαστές, ενώ ο John Boehner κάλεσε τα μέλη του Σώματος να επιστρέψουν νωρίς από τις καλοκαιρινές διακοπές για να ενημερωθούν πως ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται για μια πιθανή στρατιωτική επίθεση.

Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν , ο οποίος είχε προγραμματιστεί να είναι στο Delaware αυτό το Σαββατοκύριακο , ήταν αντ ‘αυτού στο Λευκό Οίκο, όπου ο υπουργός Άμυνας Chuck Hagel και Υφυπουργός Τζον Κέρι τον ακολούθησαν.

Την Κυριακή , ο Λευκός Οίκος προγραμματιστεί κατ’ ιδίαν , πρόσωπο με πρόσωπο, ενημέρωση για τα μέλη του Σώματος , σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Boehner

Η ενημέρωση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά τη δημόσια κυκλοφορία της αταξινόμητης έκθεσης των μυστικών υπηρεσιών που αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ σκότωσε περισσότερους από 1.400 την περασμένη εβδομάδα σε μια χημική επίθεση. Το συγκεκριμένο έγγραφο έφθασε στο Καπιτώλιο αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Ομπάμα εξετάζει μια περιορισμένη στρατιωτική επίθεση, ως απάντηση στην χημική επίθεση, αλλά δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν είχε ακόμη λάβει απόφαση .

Πηγή abcnews.go.com

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews