Θέατρο

Ο συναρπαστικός «Επιθεωρητής» του Γκόγκολ και πάλι στην Αττική

Ο συναρπαστικός «Επιθεωρητής» του Γκόγκολ και πάλι στην Αττική

Μετά την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, η απολαυστική κωμωδία «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ, επιστρέφει και πάλι στην Αττική. 

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βέροιας. Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Γιώργο Αρμένη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ένας νεαρός δημόσιος υπάλληλος, ο Χλεστακώφ, καταφτάνει απένταρος σε μια μακρινή επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας. Οι τοπικοί άρχοντες, ο ένας πιο διεφθαρμένος από τον άλλο, νομίζουν ότι είναι ο Κρατικός Επιθεωρητής, που θα πραγματοποιήσει εξονυχιστικό έλεγχο στις υποθέσεις τους. Γι’ αυτό και συναγωνίζονται σε κολακεία για να κερδίσουν την εύνοιά του. Η παρεξήγηση αυτή γίνεται η αιτία για συναρπαστικές κωμικές καταστάσεις.

«Πρόκειται για μία από τις εντελώς κορυφαίες κοινωνικές σάτιρες του παγκόσμιου δραματολογίου», σημειώνει ο σκηνοθέτης, Σπύρος Α. Ευαγγελάτος και προσθέτει: «Οι καταστάσεις που προβάλλονται στον Επιθεωρητή, σχετίζονται όχι μόνο με την τσαρική Ρωσία, αλλά βεβαίως με όλες τις εποχές».

«Η τεράστια απήχηση που είχαν οι παραστάσεις στην Αθήνα, οδήγησαν στην απόφαση να παρουσιαστεί το σπαρταριστά “σύγχρονο” αυτό έργο σε πολλές πόλεις της επικράτειας», συμπληρώνει ο σκηνοθέτης.

Απόδοση-Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος

Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Χλεστακώφ), Γιώργος Αρμένης (Έπαρχος), Αριέττα Μουτούση (Άννα), Μιχάλης Μητρούσης (Όσιπ), Δανάη Σκιάδη (Μαρία), Θόδωρος Κατσαφάδος (Αρτέμι), Γιώργος Ψυχογιός (Άμος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Σπέκιν), Κώστας Κορωναίος (Μπομπτσίνσκι), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Ντομπτσίνσκι), Βαγγέλης Ψωμάς (Λούκα), Θωμάς Γκαγκάς (Γκαρσόνι, Β΄ έμπορος, Κορόμπκιν), Γιώργος Μπούγος (Αστυνομικός, Μίσκα, Α΄ έμπορος).

 

Παραστάσεις

Παρασκευή 23 Αυγούστου ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, Ανοιχτό Θέατρο Βράχων «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Σάββατο 24 Αυγούστου ΛΑΥΡΙΟ, Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

Πέμπτη 29 Αυγούστου ΓΑΛΑΤΣΙ, Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου

Παρασκευή 30 Αυγούστου ΣΑΛΑΜΙΝΑ, Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

Σάββατο 31 Αυγούστου ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, Κινηματοθέατρο Άλεξ

Κυριακή  1 Σεπτεμβρίου ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, Θέατρο Πέτρας

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Βεάκειο Θέατρο

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου ΝΙΚΑΙΑ, Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, Θέατρο Άλσους Νέας Σμύρνης

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ΜΕΝΙΔΙ, Δημοτικό Θέατρο Δήμου Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης»

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews