Πολιτική

Σίμος Κεδίκογλου: “Δέσμιος της μανίας του να καταστροφολογεί, ο ΣΥΡΙΖΑ”

Σίμος Κεδίκογλου: “Δέσμιος της μανίας του να καταστροφολογεί, ο ΣΥΡΙΖΑ”

Για μια κυβέρνηση η οποία στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, και δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίσει το καταστροφικό της -όπως χαρακτηρίζει- έργο και να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα, κάνει λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Καθώς οι δηλώσεις των γερμανών αξιωματούχων έκοψαν τον βήχα στον έλληνα υπουργό Οικονομικών σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, δηλώνει και αυτός σήμερα, παρά τα όσα προ ολίγων εβδομάδων διέδιδε, πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Άφωνοι και αποσβολωμένοι, τόσο ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός, όσο και ο ίδιος, παρακολουθούν το χρέος να εκτινάσσεται αναμένοντας το νέο μνημόνιο, το οποίο, όπως και τα προηγούμενα, θα έχει γραφτεί από τους πιστωτές στο Βερολίνο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: “Δέσμιος της μανίας του να καταστροφολογεί, ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει ακόμα και την απλή αριθμητική. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δημιούργησε αυτή την προσωρινή αύξηση χρέους, ενώ το Δημόσιο έχει εξασφαλιστεί ισοδύναμα. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ας φωνάξει από κάποια συνιστώσα κάποιον ειδικότερο να του εξηγήσει. Με εθνική προσπάθεια η Ελλάδα ισχυροποιείται και το αναγνωρίζουν πλέον όλοι διεθνώς, όσο κι αυτό χαλάει τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ”.

Για δημόσιο χρέος που ξέφυγε από κάθε έλεγχο κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ο οποίος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: “Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες Άσμουσεν, προετοιμάζεται για νέο μνημόνιο το οποίο, παρά τις διαψεύσεις Στουρνάρα, θα συνοδεύεται με νέες σκληρές δεσμεύσεις σε βάρος της πατρίδας μας”.

Για διόγκωση του ελληνικού χρέους από το τοκογλυφικό, όπως χαρακτηρίζει, μνημόνιο κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή σε σχετική ανακοίνωσή της. “Απεδείχθη και πάλι η απάτη του μνημονίου. Τα μνημονιακά πακέτα επιστρέφονται αυτομάτως στους τοκογλύφους για την πληρωμή παράνομων τόκων. Έτσι αυξάνεται το δημόσιο χρέος και ο ελληνικός πλούτος δεσμεύεται από τα κοράκια της τρόικα. Μόνη λύση η άμεση διαγραφή του παράνομου χρέους και η καταγγελία του εθνοκτόνου μνημονίου”, τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή megatv.com

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews