Ελλάδα

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει plan b για την Ελλάδα

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει plan b για την Ελλάδα

Την εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό θέτει ως προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος, σε συνέντευξή του προς το πρακτορείο Bloomberg, δηλώνει ότι δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα και αποσυνδέει τις γερμανικές εκλογές από την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Eρωτηθείς εάν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα, o Γιάννης Στουρνάρας υπογραμμίζει: «Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Όλα έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup. Όλα τα στοιχεία είναι εκεί. Έχουμε εποικοδομητική συνεργασία με την τρόικα για την κάλυψη του κενού».

«Η Ελλάδα είναι πλήρως καλυμμένη έως τον Αύγουστο του 2014», προσθέτει αναφερόμενος στο λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος, για το οποίο επισημαίνει ότι δεν συνιστά λόγο ανησυχίας.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει στο ειδησειογραφικό πρακτορείο ότι «δεν μας απασχολούν οι γερμανικές εκλογές» διευκρινίζοντας ότι η ελληνική ανησυχία «αφορά στη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος».

Ο κ. Στουρνάρας κάνει λόγο για εντυπωσιακή βελτίωση στα δημόσια οικονομικά, γεγονός που, όπως πρόσθεσε, οι αγορές έχουν προσέξει.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση, με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί να επιμείνει στη συνταγή της λιτότητας, τονίζει ότι «δεν είναι λύση η περαιτέρω λιτότητα».

Εκτιμά ωστόσο ότι η κυβέρνηση «έχει άνετη πλειοψηφία».

«Οι δύο μεγάλοι στόχοι μας είναι να βελτιωθεί η φοροσυλλογή και να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», επισημαίνει επίσης ο κ. Στουρνάρας αισιοδοξώντας ότι οι στόχοι για τη διετία 2013-14 θα καλυφθούν.

«Υπάρχει μια καθυστέρηση στο πλάνο ιδιωτικοποιήσεων, αλλά θα καλυφθεί», εκτιμά, τέλος, ο υπουργός.

Πηγή ethnos.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews