Ελλάδα

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 3,51 δισ. ευρώ τα κέρδη εξαμήνου

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 3,51 δισ. ευρώ τα κέρδη εξαμήνου

Κέρδη ύψους 3,51 δισ. ευρώ ανακοίνωσε την Τετάρτη η Τράπεζα Πειραιώς για το πρώτο εξάμηνο του έτους, εγγράφοντας υπεραξίες από την εξαγορά του δικτύου των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

H υπεραξία από την ενσωμάτωση της Τράπεζας Κύπρου, της Popular Bank και της Ελληνικής ανήλθε στα 3,81 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος είπε ότι οι προβλέψεις του για δάνεια ανήλθαν στα 1,05 δισ. ευρώ ευρώ για τους πρώτους έξι μήνες του έτους ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στα 734 εκατ. ευρώ έναντι 1,03 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

Δήλωση του Προέδρου του ΔΣ Μιχάλη Σάλλα:

«Με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και της αναδιάρθρωσης, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γυρίζει σελίδα. H αποκατάσταση της κεφαλαιακής βάσης των 4 συστημικών τραπεζών (σε συνδυασμό με το απόθεμα κεφαλαίων του ΤΧΣ), μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα ανταπεξέλθουν στην προσπάθεια εξασφάλισης πόρων για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με ανταγωνιστικούς όρους.

Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την επιτυχή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών που κάλυψαν το 20% της αύξησης, επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης μέχρι το τέλος του έτους των πρόσφατων εξαγορών, στην υλοποίηση του προγράμματος αξιοποίησης συνεργιών και στην ακόμη αποτελεσματικότερη διαχείριση του δανειακού χαρτοφυλακίου σε καθυστέρηση, εισάγοντας νέες λύσεις, με σκοπό τη διασφάλιση της κεφαλαιακής βάσης, αλλά και τη στήριξη της βιωσιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ανακούφιση των νοικοκυριών.».

Πηγή imerisia.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews