Πολιτική

Τσίπρας: Αξιοθρήνητη συμμορία των προθύμων υποταγμένων οι Βενιζέλος και Κεδίκογλου

Τσίπρας: Αξιοθρήνητη συμμορία των προθύμων υποταγμένων οι Βενιζέλος και Κεδίκογλου

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση, με πρόσχημα τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, και ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τo Συριακό, κάνοντας λόγο για «αξιοθρήνητη συμμορία των προθύμων υποταγμένων».

«Αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι πως την ίδια στιγμή που η πολεμική επέμβαση δεν βρίσκει υποστηρικτές στο εσωτερικό των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, βρίσκει απρόσμενους υποστηρικτές στην Ελλάδα. Πρώτος και καλύτερος ο κος Βενιζέλος, ο οποίος έσπευσε για λογαριασμό της κυβέρνησης να παράσχει διευκολύνσεις πριν καν του τις ζητήσουνε. Και ως βασιλικότερος του βασιλέως, ζήτησε επέμβαση στην Συρία, πριν καν αποφασίσει ο ίδιος ο Ομπάμα. Και δεύτερος στο χορό της αξιοθρήνητης συμμορίας των προθύμων υποταγμένων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του είναι κάθετα αντίθετο σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση, με πρόσχημα τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα.

«Αυτές τις ημέρες στήνεται στη πολύπαθη γειτονιά μας στη Μεσόγειο, άλλο ένα σκηνικό διεθνούς επέμβασης, αυτή τη φορά στη Συρία, χωρίς την παραμικρή νομιμοποίηση. Δεν έχουμε κανέναν πόνο να υποστηρίξουμε οποιοδήποτε αυταρχικό καθεστώς. Όσο δεν μας αρέσουν τα δικτατορικά καθεστώτα, άλλους τόσους ενδοιασμούς έχουμε για την αξιοπιστία των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης» τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το ενδεχόμενο να έχει γίνει χρήση χημικών όπλων στη Συρία είναι απόλυτα φρικτό και καταδικαστέο, ωστόσο «είναι διόλου πειστική η πρόφαση ότι επέμβαση αφορά αυτό το γεγονός, που είναι άλλωστε εξαιρετικά δύσκολο να εξακριβωθεί και να πιστοποιηθεί η ταυτότητα των δραστών.»

«Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητο οι ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη, να επεμβαίνουν χωρίς την έγκριση και την νομιμοποίηση της διεθνούς κοινότητας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

«Δεκάρα δεν δίνουν για τα παιδιά της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Μπαχρέιν, η οποιουδήποτε άλλου μέρους στον πλανήτη. Δεκάρα δε δίνουν για τα χημικά και τη μαζική σφαγή αμάχων» ανέφερε.

Πηγή skai.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews