Κόσμος

Τυνησία: Νέες διαδηλώσεις, μάχη στρατού- ενόπλων στη μεθόριο

Τυνησία: Νέες διαδηλώσεις, μάχη στρατού- ενόπλων στη μεθόριο

Σε νέες διαδηλώσεις τις επόμενες ημέρες εναντίον της κυβέρνησης καλεί η αντιπολίτευση στην Τυνησία, καθώς η ένταση δεν έχει υποχωρήσει μετά τη δεύτερη δολοφονία πολιτικού από -όπως όλα δείχνουν- ισλαμιστές ενώ το κεντρικό συνδικάτο δίνει «τελεσίγραφο» μίας εβδομάδας στην κυβέρνηση να καταλήξει σε νέο κυβερνητικό σχήμα.

Με φόντο την πολιτική κρίση, η ένταση έχει αναζωπυρωθεί και στις περιοχές της χώρας που βρίσκονται μακριά από τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης, με νέες συγκρούσεις του στρατού με ένοπλες ομάδες που δρουν στα βουνά της μεθορίου.

O επικεφαλής της κυβερνώσας Ενάχντα, που θεωρείται μετριοπαθής ισλαμιστική δύναμη, απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να απομακρυνθεί ο πρωθυπουργός, λίγες ημέρες αφού το κόμμα φάνηκε ανοικτό σε «αναδιάταξη» του κυβερνητικού σχήματος ώστε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

Μετά την αναζωπύρωση της πολιτικής κρίσης που πυροδότησε η δολοφονία του Μοχάμεντ Μπραχμί, η Ενάχντα έχει φανεί μεν ανοικτή στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης (καθώς αντιμετωπίζει και την απειλή αποχώρησης ενός από τους εταίρους της στην ηγεσία) αλλά όχι στη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης, η οποία είναι και Συντακτική.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews