Κόσμος

“Υπερήφανος” ο Παλαιστίνιος που χάκαρε τον Ζούκερμπεργκ

“Υπερήφανος” ο Παλαιστίνιος που χάκαρε τον Ζούκερμπεργκ

“Υπερήφανος” δηλώνει ο Παλαιστίνιος προγραμματιστής που χάκαρε τον λογαριασμό του δημιουργού του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ προκειμένου να καταδείξει “κενό” ασφάλειας και να κερδίσει το έπαθλο των 500 δολαρίων που προσφέρει η εταιρεία, αφού δεν έχει δουλειά εδώ και δύο χρόνια.

Ο Χαλίλ Σριατέχ έγινε “ήρωας” για το κατόρθωμά του να εισχωρήσει στα συστήματα της μεγαλύτερης εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, με έναν παλιό υπολογιστή, “ταπεινώνοντας” μάλιστα τον αμερικανό Ζούκερμπεργκ.

“Είμαι υπερήφανος ως Παλαιστίνιος, από όλον τον κόσμο να είμαι εγώ εκείνος που ανακάλυψε το κενό ασφαλείας στο Facebook, μία τόσο μεγάλη εταιρεία” δήλωσε ικανοποιημένος.

Ωστόσο, καθόλου ικανοποιημένοι δεν είναι οι υπεύθυνοι της εταιρείας που του διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να του δώσουν το έπαθλο που προβλέπεται, από το πρόγραμμα Whitehat, του Facebook για τους “καλοπροαίρετους χάκερ”.

Υποστηρίζουν πως δεν έπρεπε να χακάρει πραγματικό λογαριασμό αλλά εικονικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγα λεπτά αφού εισχώρησε στον τοίχο του Ζούκερμπεργκ, o Παλαιστίνιος είδε πως ο λογαριασμός του στο Facebook έκλεισε προσωρινά και όταν ρώτησε γιατί συνέβη αυτό έλαβε μήνυμα πως αυτό που έκανε παραβίασε τους όρους λειτουργίας και για τον λόγο αυτό δεν θα πληρωθεί.

Ο προγραμματιστής ανέφερε πως έστειλε και νέο μήνυμα στον Ζούκερμπεργκ, ζητώντας συγγνώμη που μπήκε στη σελίδα του χωρίς να είναι φίλοι προσθέτοντας όμως πως δεν είχε άλλη επιλογή καθώς, οι ιθύνοντες στους οποίους απευθύνθηκε, τον αγνόησαν επανειλημμένα.

Πηγή nooz.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews