Κοινωνία

Χίος: Σύλληψη 72χρονου για κατασκοπεία

Χίος: Σύλληψη 72χρονου για κατασκοπεία

Φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για λογαρισμό ΤούρκωνΑπό τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο 72χρονος Γερμανός φωτογράφιζε τουλάχιστον την τελευταία τριετία εγκαταστάσεις, έργα, κ.λ.π υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.) στη Χίο.
Στη σύλληψη ενός 72χρονου γερμανού υπηκόου, ο οποίος τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Χίο, προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές του νησιού.
Σε βάρος του 72χρονου, ο οποίος συνελήφθη στα Αρμόλια Χίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατασκοπεία.
Από την εξέταση των δύο φωτογραφικών μηχανών, καθώς και καρτών αποθήκευσης που είχε κατά τη σύλληψη του, διαπιστώθηκε ότι χθες το πρωί είχε φωτογραφήσει στρατόπεδο της περιοχής και σε προγενέστερο χρόνο φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά στρατοπέδου, σε άλλη περιοχή της Χίου.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στη Χίο, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο φωτογραφικές μηχανές, 14 κάρτες μνήμης, πέντε usb sticks, πέντε τουριστικοί χάρτες της Χίου, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο 72χρονος γερμανός φωτογράφιζε τουλάχιστον την τελευταία τριετία εγκαταστάσεις, έργα, κ.λ.π υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.) στη Χίο.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι φωτογραφήσεις γίνονταν για λογαριασμό αγνώστων τούρκων υπηκόων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό, έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαινόταν από 500 έως 1500 ευρώ, για κάθε αποστολή. Το υλικό αποστελλόταν, είτε μέσω κωδικοποιημένου email , το οποίο στη συνέχεια διέγραφε, είτε παραλαμβάνονταν από πέντε άγνωστους σε αυτόν τούρκους υπηκόους, άλλοτε στη Χίο και άλλοτε στη Τουρκία.
Επιπλέον, από την έρευνα σε προσωπικό του ηλεκτρονικό λογαριασμό προέκυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, σε άγνωστο μέχρι στιγμής αποδέκτη, το οποίο περιείχε στοιχεία για ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικά οχήματα, που βρίσκονται στη Χίο.
Στο ίδιο μήνυμα περιέγραφε συνοπτικά το περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης, από τις ελληνικές αρχές, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, δύο αλλοδαπών υπηκόων Τουρκίας και δύο ημεδαπών, οι οποίοι μετέφεραν με σκάφος πολεμικό υλικό.
Ο 72χρονος, ο οποίος διαμένει στη Χίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.
πηγή naftemporiki.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews