Ελλάδα

Χατζηδάκης: Μέσω ΕΣΠΑ 433 τεχνικά έργα στην Αττική

Χατζηδάκης: Μέσω ΕΣΠΑ 433 τεχνικά έργα στην Αττική

«Το ΕΣΠΑ δεν είναι μόνο απορροφήσεις και αριθμοί. Είναι κυρίως έργα, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτή την ώρα, μόνο στην Αττική γίνονται 433 τεχνικά έργα εκ των οποίων τα 130 είναι σε προχωρημένη φάση, έχει ολοκληρωθεί το 90%. Και ο προϋπολογισμός των έργων αυτών είναι σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Η προώθηση αυτών των έργων είναι ουσιαστικά η απάντηση στην κρίση. Γι” αυτό συνεργαζόμαστε και με το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου ιδιαίτερα τα έργα των δήμων να προχωρήσουν γρήγορα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης κατά τη σημερινή επίσκεψή του, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου βιοκλιματικού κολυμβητηρίου και αναβάθμισης του υφιστάμενου κλειστού γυμναστηρίου του Βύρωνα.

 

Τεχνικά έργα στην Αττική μέσω ΕΣΠΑ

 

Μόνον στην Αττική κατασκευάζονται (έχουν σύμβαση) αυτή τη στιγμή 433 τεχνικά έργα, από διάφορους φορείς υλοποίησης (κεντρικές υπηρεσίες, περιφέρειες και δήμους), κόστους άνω των 200.000 ευρώ έκαστο. Από αυτά, τα 165 ανήκουν στην ευθύνη των δήμων.

 

Παράλληλα παραδίδονται 62 έργα των δήμων της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα παραδίδονται:

 

– Τέσσερα έργα δικτύων αποχέτευσης, ύδρευσης.

 

– Είκοσι τέσσερα έργα αναπλάσεων και βελτίωσης αστικού περιβάλλοντος.

 

– Δέκα επτά έργα κτιριακών αναβαθμίσεων (σχολεία, νηπιαγωγεία, κλπ.)

 

– Δέκα επτά έργα ευρυζωνικότητας.

 

Αντίστοιχα σε όλη τη χώρα υλοποιούνται από δήμους 477 τεχνικά έργα, κόστους 547 εκατ. ευρώ, με ποσοστό υλοποίησης πάνω από 60%, εκ των οποίων τα 313, κόστους 286 εκατ. ευρώ, είναι τελειωμένα ή σχεδόν τελειωμένα (ποσοστό υλοποίησης πάνω από 90%).

 

Συνάντηση με το ΔΣ της ΕΝΠΕ

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 11 π.μ. με το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, για θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και καταναλωτή

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

 

 

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link