Ελλάδα

Χρηματοδότηση του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου από την ΚΥΠ;

Χρηματοδότηση του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου από την ΚΥΠ;

Εκκρεμεί η απάντηση της ΕΥΠ για την αποκάλυψη-σοκ από τα Wikileaks

Ποια είναι η πιο δημοφιλής ανάρτηση στη γνωστή ιστοσελίδα Wikileaks για την Ελλάδα; Η απάντηση δεν είναι αυτονόητη. Είναι η ανάρτηση σύμφωνα με την οποία στην «μισθοδοσία έκτακτων συνεργατών» της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) περιλαμβανόταν από το 1981 ο νυν Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με παχυλότητο για την εποχή μισθό.

Η σχετική ανάρτηση, που φέρει τον τίτλο, «Greek KYP intelligence payroll including politicians, 1981»

http://www.wikileaks.org/wiki/Greek_KYP_intelligence_payroll_including_politicians,_1981

και φέρει ημερομηνία δημοσίευσης την 13η Οκτωβρίου 2008 κάνει σαφή αναφορά στο όνομα του σημερινού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, που φέρεται να συγκαταλέγεται στον κατάλογο, μένει ωστόσο αναπάντητη εδώ και χρόνια, μολονότι το σχετικό έγγραφο δεν έχει χαρακτηριστεί επισήμως χαλκευμένο.

http://wlstorage.net/file/kyp-payroll-excerpt-1982.pdf

Παρότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη των Wikileaks συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των αναγνωστών, που την κατατάσσουν στα πρώτα θέματα για την Ελλάδα, αλλά και τη δημοσιογραφική έρευνα στη χώρα που διερευνά την υπόθεση τα τελευταία χρόνια, λείπουν οι επίσημες εξηγήσεις.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημη απάντηση από την ΕΥΠ δεν υπάρχει για το θέμα. Μετά από έρευνα του Sofokleousin.gr το έγγραφο έχει κριθεί πλαστό από τη δικαιοσύνη στο παρελθόν λόγω ανυπαρξίας του ονόματος του υπογράφοντος ταγματάρχη.

Η δικαιοσύνη ουδέποτε όμως εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης και ούτε διατάχθηκε έλεγχος των πρακτικών και των αρχείων της ΕΥΠ για να διαπιστωθεί του λόγου το αληθές.

Η απόφαση αφορά μόνο την πλαστότητα του εγγράφου και όχι το αν ήταν ή όχι ο Ν. Μιχαλολιάκος έμμισθος της ΚΥΠ», επισημαίνει η ιστοσελίδα sofokleousin, που συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που διερευνούν το θέμα.

Γιατί;

 

Πηγή: thepaper.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews