Celebrity/TV News

Οι 10 γυναίκες – είδωλα του 2013

Οι 10 γυναίκες – είδωλα του 2013

Η Margaret Thatcher το είχε πει: “Στην πολιτική, αν θέλεις κάτι να ειπωθεί, ζήτα το από έναν άντρα. Αν θέλεις κάτι να γίνει, ζήτα το από μία γυναίκα”. H Margaret είχε δίκιο. Το κορίτσια είναι αυτά που μπορούν να κυβερνήσουν και να καθοδηγήσουν τον κόσμο. Οι 10 παράκατω γυναίκες έδειξαν ότι είναι καλές στα λόγια, αλλά ακόμα καλύτερες στην πράξη. Διάβασε ποιες είναι και ακολούθησε το παράδειγμά του. Άφησέ τες να σε εμπνεύσουν!

Η νεαρή Πακιστανή ακτιβίστρια Malala Yousafzai, η οποία επέζησε από μία απόπειρα δολοφονίας εναντίον της από Ταλιμπάν, και η οποία αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

Το μέλος των Pussy Riot, Nadezhda Tolokonnikova, η οποία ξεκίνησε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης των γυναικών μέσα στην φυλακή που ήταν και η ίδια.

Η Jennifer Lawrence, η οποία είχε τα κότσια να δηλώσει σε συνέντευξή της: “Θα έπρεπε να είναι παράνομο να αποκαλείς κάποιον χοντρό. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αστείο να προσβάλλεις τους ανθρώπους. Το καταλαβαίνω και το κάνω και εγώ. Αλλά νομίζω, πως τα media πρέπει να είναι πιο προσεκτικά γιατί αυτά που γράφονται και λέγονται επηρεάζει τη νεότερη γενιά”.

Η μπαλαρίνα Michaela DePrince, η οποία μέχρι τα 4 της  μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο στη Sierra Leone, είναι το νεότερο μέλος του New York Dance Theatre του Χάρλεμ και φέτος μπήκε στην εθνική ομάδα μπαλέτου της Ολλανδίας.

Η Evan Rachel Wood, η οποία παραπονέθηκε ανοιχτά επειδή κόψανε μία σεξουαλική σκηνή στην ταινία την οποία πρωταγωνιστούσε και στην οποία σκηνή ο συμπρωταγωνιστής της κάνεις στοματικό έρωτα. “Για ακόμα μία φορά λογοκρίθηκε η γυναικεία σεξουαλικότητα. Η σκηνή, στην οποία οι δύο πρωταγωνιστές κάνουν έρωτα κόπηκε γιατί κάποιος ένιωσε άβολα να βλέπει ένα άντρα να κάνει στοματικό έρωτα στη γυναίκα, ωστόσο οι σκηνές βίας όπου άνθρωποι σκοτώνονται και τα μυαλά τους σκορπίζονται στον αέρα είναι εντάξει. Αυτό είναι σύμπτωμα μίας κοινωνίας, η οποία θέλει τις γυναίκες να ντρέπονται επειδή απολαμβάνουν το σεξ. Δεχθείτε πως και οι γυναίκες έχουν σεξουαλικότητα. Δεχθείτε πως σε μερικούς άντρες αρέσει να ικανοποιούν τις γυναίκες. Δεχθείτε πως οι γυναίκες δεν είναι υποχρεωμένες να π**** και και να λένε ευχαριστώ”.

Η Beyonce, η οποία έβγαλε ένα άκρως φεμινιστικό άλπουμ. Στο τραγούδι μάλιστα “Flawless” έχει samples από το λόγο της Νιγηριανής συγραφέα Chimamanda Ngozi Adichie.

H Chimamanda Ngozi Adichie, η οποία έδωσε τον παραπάνω υπέροχο λόγο.

Η Natalie Portman, η οποία σε συνέντευξή της στη βρετανική έκδοση του περιοδικού Elle δήλωσε: “Θέλω τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες να μπορούν να είναι full-time parents ή full-time εργαζόμενοι ή οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών των δύο. Θέλω και οι δύο να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν σεξουαλικά χωρίς ονόματα. Θέλω και οι δύο να μπορούν να είναι αδύναμοι και δυνατοί, χαρούμενοι και λυπημένοι – να είναι άνθρωποι. Το λάθος που γίνεται στο Χόλιγουντ είναι πως όταν κάνουν μία ιστορία για κάποια φεμινίστρια, αυτή η γυναίκα δέρνει κώλους και κερδίζει. Αυτό δεν είναι φεμινισμός. Αυτός είναι αντρίλα. Μία ταινία για κάποια αδύναμη γυναίκα μπορείς επίσης να είναι φεμινιστική αν δείξει ένα πραγματικό άνθρωπο με τον οποίο μπορούμε να ταυτιστούμε”.

Η Hillary Clinton, η οποία μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια ισχυρή γυναίκα μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον, όπως είναι αυτό της πολιτικής. Της βγάζουμε το καπέλο για όλα αυτά συν για την απάντησή της στην ερώτηση σχετικά με τον ποιον σχεδιαστή φορά: “Θα ρωτούσατε ποτέ έναν άντρα κάτι τέτοιο;”.κάποια αδύναμη γυναίκα μπορείς επίσης να είναι φεμινιστική αν δείξει ένα πραγματικό άνθρωπο με τον οποίο μπορούμε να ταυτιστούμε”.

Η Alice Munro, η οποία κέρδισε το βραβείο Νόμπελ για τη λογοτεχνία.

beyonce jennifer-lawrence malala-yousafzai Nadezhda+Tolokonnikova natalie rachelwood teen-ballerina

Σχόλια

Celebrity/TV News

Περισσοτερα στην κατηγορια Celebrity/TV News

Copyright © 2015-2016 Clevernews