Ελλάδα

«1000+ 1 πόλεις» της Φαντασίας …, της Ιστορίας …, της Διασποράς

«1000+ 1 πόλεις» της Φαντασίας …, της Ιστορίας …, της Διασποράς

Η Νένα Βενετσάνου στη Μικρή Επίδαυρο, Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Ιουλίου  στις 9.00 το βράδυ.

Η Νένα Βενετσάνου είναι μία σπάνια περίπτωση στο χώρο της ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Με το βαθύ λυρισμό, τη δύναμη και την ευαισθησία της φωνής της αλλά και με τις λεπτοδουλεμένες συνθέσεις της , η σημαντική αυτή «πρέσβης» του ελληνικού τραγουδιού σ’ ολόκληρο τον κόσμο και ανήσυχη δημιουργός στήνει με τον Άγγελο Αγγελή στη σκηνή της Μικρής Επιδαύρου , το δικό της μουσικό τοπίο για να υμνήσει την Πόλη , το Πολίτη, τον Πολιτισμό, τραγουδώντας απλά και λυτρωτικά,  τους λόγους που  μας κάνουν να νοιώθουμε την αξία, τον παλμό, τη διάρκεια, την ομορφιά, το μέλλον των πόλεων. Μια παράσταση που ο χαρακτηριστικός της τίτλος, αντηχεί την ανάγκη των σύγχρονων ανθρώπων να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους μέσα στον πολυπρόσωπο σύγχρονο κόσμο.

Η μουσική διαδρομή της Νένας Βενετσάνου στο χώρο και το χρόνο των Ελληνίδων Πόλεων  της Φαντασίας ….της Ιστορίας ….της Διασποράς …… ιχνογραφεί μια πολυσύνθετη ζωή, θυμίζοντας  πως κάποτε ο ελληνικός κόσμος σκέφτηκε και ενήργησε για  το άνοιγμα των οριζόντων ως ένας άνθρωπος και τα ελληνικά ως γλώσσα, πως όρισαν τα κριτήρια της διαμόρφωσης του πολιτισμού.

Μέσα από κείμενα σύγχρονων ποιητών, Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Γαλάτη ,Ερρίκου Χάινε, Ίταλο Καλβίνο   που αφηγείται, μας  δίνει νέα διάσταση  σε αντιπροσωπευτικά τραγούδια  των Χατζιδάκι , Θεοδωράκη και  δικών της συνθέσεων  πάνω σε ποίηση Καβάφη, Ευριπίδη, Σοφοκλή,  Κομνηνού, Χρυσουλάκη που την  καθιέρωσαν  ως  την  ωραιότερη σύγχρονη ελληνική φωνή και  μας δημιουργεί  μοναδικά συναισθήματα μουσικής μέθεξης σε συνεργασία με τους μουσικούς  που την πλαισιώνουν επί σκηνής .

Mάνο Αβαράκη (φυσαρμόνικα-φλογέρα),  Σταύρο Αγιαννιώτη (κλασική κιθάρα), Βιβή Γκέκα (μαντολίνο),  Χάρη Μέρμηγκα (κοντραμπάσο), Σόλης Μπαρκί  (κρουστά).

Την σκηνοθετική  επιμέλεια, τη σκηνογραφία και τους φωτισμούς  υπογράφει  ο Άγγελος Αγγελή.

Ήχος: Δημήτρης Δημητριάδης

Βίντεο: Ζήσης Κοκκινίδης – Ιων Παπασπύρου.

Η παράσταση  είναι αφιερωμένη στον κορυφαίο Έλληνα Πολεοδόμο  και στοχαστή Δημήτρη Πικιώνη.

Εισιτήρια: Ζώνη Α: 25€, Ζώνη Β: 15€, Φοιτητικό: 10€, Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews