Εκδηλώσεις

“10η μέρα”

“10η μέρα”

Από 7 Νοεμβρίου αποκλειστικά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τρία βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης φωτογραφίας στο London Greek Film Festival για τη “10η μέρα”.

Θριαμβευτής στα βραβεία του ελληνικού φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου, η ταινία “10η μέρα” του Βασίλη Μαζωμένου. Συγκεκριμένα έλαβε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και φωτογραφίας.

Η “10η μέρα” περιγράφει μια μέρα στην Αθήνα ενός Αφγανού μουσουλμάνου του Αλί, ο οποίος κατακλύζεται από τις μνήμες της πατρίδας του και τους εφιάλτες του ταξιδιού του προς την Ευρώπη.

Η ταινία που κάνει ήδη μια αξιοσημείωτη πορεία στα διεθνή φεστιβάλ θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους.

Μια σημαντική εκδήλωση με αφορμή την ταινία.

“Η 10η μέρα”, μία συζήτηση για το μεταναστευτικό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό με αφορμή τη νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου στο Free Thinking Zone.

Ομιλητές: Γρηγόρης Βαλλιανάτος (πολιτικός επιστήμων/δημ/φος), Γιάννης Ανδρουλιδάκης (δημ/φος /blogger), Στέλιος Ελληνιάδης (δημ/φος/στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ), εκπρόσωπος από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Βασίλης Σωτηρόπουλος (Συνήγορος του Δημότη & της Επιχείρησης στον Δήμο Αθηναίων), Νίκος Τσιμπίδας (δημ/φος της ΕΡΤ) Βασίλης Μαζωμένος (σκηνοθέτης)

Που: Σκουφά & Γριβαίων

Πότε: 4/11 & ώρα 19.00

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews