Κόσμος

12 χρόνια από το χτύπημα στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης

12 χρόνια από το χτύπημα στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης

Συμπληρώνονται σήμερα 12 χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις ΗΠΑ.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη  και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο.

Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες: εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 μένουν αγνοούμενοι.

Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν ισλαμιστές τρομοκράτες, οργανωμένοι από την οργάνωση Αλ Κάιντα και τον αρχηγό της Οσάμα μπιν Λάντεν, με σκοπό να πλήξουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους χτυπώντας τα σύμβολα της δύναμής του, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έστειλε στα ΜΜΕ λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις.

Μουσείο για τα θύματα της επίθεσης

Στα «άδυτα» του μουσείου που δημιουργήθηκε για το θύματα της επίθεσης στους δίδυμους πύργους μεταφέρει τους τηλεθεατές η γνωστή δημοσιογράφος Λέσλει Στάλ. Σαν σήμερα πριν από δώδεκα χρόνια, ο κόσμος συγκλονίστηκε από τις εικόνες -που μεταδόθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε όλο τον κόσμο- των δύο αεροπλάνων να πέφτουν επάνω στα δύο πιο γνωστά κτίρια των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η Λέσλει Στάλ όταν κανείς εισέρχεται στο επταόροφο Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου έχει ένα συναίσθημα παρόμοιο με εκείνο που έχει όταν μπαίνει σε εκκλησία.Η δημιουργία του μουσείου μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν καθώς κατά τη διάρκεια της κατασκευή του η Νέα Υόρκη «χτυπήθηκε» από το τυφώνα Κατρίνα και οι εγκαταστάσεις του πλημμύρισαν.

Στο μουσείο μπορεί να δει κανείς αφηγήσεις από εκατοντάδες αυτόπτες μάρτυρες, αντικείμενα των θυμάτων που δώρισαν φίλοι και συγγενείς στους, στο μουσείο, καθώς επίσης και φωτογραφίες των 3000 θυμάτων της επίθεσης.

Πηγή sigmalive

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews