Ελλάδα

30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση για τον ξυλοδαρμό του Κουμουτσάκου

30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση για τον ξυλοδαρμό του Κουμουτσάκου

Τριάντα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφορικά με το γεγονός ότι παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες της επίθεσης στον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Μάλιστα κάνουν λόγο για «την πρωτοφανή καθυστέρηση στο ζήτημα της ταυτοποίησης και της σύλληψης» των δραστών της επίθεσης εναντίον του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου έξω από την Βουλή.

Παράλληλα καλούν την κυβέρνηση «να πάρει καθαρή θέση και να δράσει αποτελεσματικά απέναντι στα περιστατικά βίας».

Αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Έχουν περάσει 5 ημέρες από την ημέρα της επίθεσης που δέχθηκε ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου και παρουσία αστυνομικής δύναμης.
Προκαλούν εντύπωση: η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και κυρίως στην άμεση αυτόφωρη σύλληψη πανελληνίως γνωστών από τα ΜΜΕ δραστών καθώς και η αμηχανία με την οποία προσεγγίζουν το σοβαρό αυτό γεγονός η κυβέρνηση και το Υπουργείο.

Το κυβερνών κόμμα έσπειρε ανέμους, απέφευγε συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια να καταδικάζει τις επιθέσεις και την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας εναντίον πολιτικών προσώπων, δικαιολογώντας, έμμεσα και άμεσα, πράξεις βίας για μικροκομματικούς και ευτελείς σκοπούς.

Σήμερα οι άνεμοι μετατράπηκαν σε θύελλες και απειλούν την κοινωνία αλλά και τη δημοκρατία.
Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη η κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση και να δράσει αποτελεσματικά απέναντι στα περιστατικά βίας.

Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι

Α) ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός επανειλημμένα δημοσίως προανήγγειλε συλλήψεις που όμως δεν έγιναν μέχρι σήμερα

Β) όταν η Πολιτεία είναι αναποτελεσματική ακόμα και σε περιπτώσεις που είναι πανελληνίως γνωστοί οι δράστες ποινικά κολάσιμων πράξεων, δημιουργείται η γενικευμένη εντύπωση ενός αδύναμου κράτους να εκπληρώσει θεμελιώδεις υποχρεώσεις και λειτουργίες του.

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1) Που αποδίδει την πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα κυρίως όσον αφορά στη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, 5 ημέρες μετά το γεγονός που είδε όλη Ελλάδα;

2) Θεωρεί ενδεδειγμένο και υποδειγματικό τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η αστυνομική δύναμη στο χώρο του συμβάντος;

3) Με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ανάλογα περιστατικά τυφλής βίας και μίσους;

Οι υπογράφοντες βουλευτές:

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews