Κόσμος

49 Λόγοι να αγαπήσεις την Ελλάδα

49 Λόγοι να αγαπήσεις την Ελλάδα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είσαι περήφανος που είσαι Έλληνας. Κάποιες  φορές νοιώθεις τη περηφάνια που εκπορεύεται από την ιστορία, τις τέχνες, το πολιτισμό, τη δημοκρατία, τις αρχές και τις άξιες που μεταλαμπάδευσες εσύ το μικρό αυτό έθνος-κράτος σε όλο τον κόσμο, που πάνω στη δική σου βάση κτίστηκε  ο δυτικός πολιτισμός, όπως εξηγεί και ο Φίλιππε Τσιγκάντες στο βιβλίο του με τίτλο «εξουσία και απληστία».

navagio_bΚάποιες άλλες πάλι, βλέπεις για ποιο λόγο αξίζει να είσαι χαρούμενος που ζεις σε αυτή τη χωρά. Γιατί δεν είναι μόνο αυτό το «απέραντο γαλάζιο» που ύμνησε ο Ελύτης, που ξόδεψε ο Θεός για να μη τον βλέπουμε, δεν είναι μόνο οι ακτογραμμές, τα βουνά και τα ποτάμια αλλά είναι και ο τρόπος με τον όποιο διαλέξαμε εμείς οι Έλληνες να τα ζήσουμε και να τα υμνήσουμε, να τα γευτούμε μέσα από τη γαστρονομία, να τα χορέψουμε σε χορούς κυκλωτικούς που θα έλεγε και ο Σαββόπουλος, αλλά και να τα σχεδιάσουμε σε ένα Κυριακάτικο  οικογενειακό τραπέζι ή σε ένα σπίτι φιλικό μεσοβδόμαδα παίζοντας κάποιο επιτραπέζιο.

Όλοι αυτοί οι λόγοι που αξίζει κάποιος να αγαπήσει την Ελλάδα συνοψίζονται αυτή τη περίοδο σε 49 προτάσεις που κάνει διεθνούς φήμης site και διαφημίζει εμάς, το τόπο μας, τη κουλτούρα μας. Συστήνει στους αναγνώστες τους και τους επισκέπτες του την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση και ιδιοσυγκρασία που διέπει αυτό το λαό που επί 4.000 συναπτά έτη έζησε σε αυτό το σταυροδρόμι των 3 ηπείρων και των πέντε θαλασσών, έζησε και καλλιέργησε τη φιλοσοφία του εκεί που σβήνουν τα Βαλκάνια, εκεί που συγκρούεται ο χριστιανισμός με το Ισλάμ, εκεί που αρχίζει η δύση.

Για να μεταβείτε στους 49 λογούς που αξίζει κάποιος να αγάπη την Ελλάδα πατήστε ΕΔΩ

enhanced-25788-1395232811-5

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews