Επιστημονικά

5 συμβουλές πρόληψης για υγιή πόδια χωρίς μύκητες

5 συμβουλές πρόληψης για υγιή πόδια χωρίς μύκητες

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Δείτε πέντε συμβουλές πρόληψης για υγιή πόδια χωρίς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Κρατήστε τα πόδια σας στεγνά:

Να στεγνώνετε καλά τα πόδια σας, ειδικά μεταξύ των δακτύλων. Να φοράτε κάθε μέρα καθαρές κάλτσες. Να φοράτε κάλτσες από βαμβάκι ή μαλλί. Να φοράτε άλλα παπούτσια καθημερινά, ώστε να μπορούν να στεγνώσουν.

Αφήστε τα πόδια σας να αναπνέουν:

Επιλέξτε ανοικτά, παπούτσια με καμβά που αερίζει την υγρασία και τον ιδρώτα. Τα κακώς αεριζόμενα παπούτσια, όπως τα αθλητικά παπούτσια, φορέστε τα για όσο το δυνατόν συντομότερο διάστημα.

Αποφύγετε την πίεση και την τριβή: Μη φοράτε στενά παπούτσια γιατί μπορεί να προκαλέσουν φουσκάλες ή πληγές, μέσω των οποίων οι μύκητες μπορούν να εμφανιστούν.

Σεβαστείτε τη φυσική προστασία της επιδερμίδας σας:

Πλένετε τα πόδια σας καθημερινά με νερό. Το πολύ σαπούνι δεν είναι υγιεινό για το δέρμα σας. Εάν πλένετε τα πόδια σας με σαπούνι, επιλέξτε ένα ουδέτερο σαπούνι που δεν αυξάνει την οξύτητα του δέρματος σας. Ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας. Ξεπλένετε τα πόδια σας καλά μετά το πλύσιμο, έτσι ώστε να μην παραμένει υπόλειμμα σαπουνιού.

Αποφύγετε την επαναλαμβανόμενη λοίμωξη:

Να φοράτε παντόφλες στα δωμάτια όπου πολλοί άνθρωποι περπατούν ξυπόλητοι. Πάντα να χρησιμοποιείτε τη δική σας πετσέτα για να στεγνώσετε το δέρμα σας. Εάν είχατε παλαιότερα μύκητες στα πόδια, κρατήστε τα παπούτσια και κάλτσες σας απολυμασμένα με πούδρα.

Πηγή iatronet.gr

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews