Ελλάδα

70.000 ευρώ εφάπαξ εν μέσω capital controls πήρε η Θεανώ Φωτίου

70.000 ευρώ εφάπαξ εν μέσω capital controls πήρε η Θεανώ Φωτίου

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το protohema.gr, η τέως αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πριν αποχωρήσει από τη θέση της και ενώ βρίσκονται σε ισχύ τα capital controls,πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ.

Μάλιστα το εν λόγω γεγονός σημειώθηκε την ίδια ώρα που χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα εξαιτίας των περιορισμών που υπάρχουν στα δημόσια οικονομικά, τα οποία οδηγούν σε μεγάλες αργοπορίες καταβολής των εφάπαξ.

Πιο συγκεκριμένα, στις 21 Ιουλίου 2015 υπογράφηκε η απόφαση χορήγησης ασφαλιστικής παροχής από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην κυρία Φωτίου και εκδόθηκε το σχετικό χρηματικό ένταλμα, ύψους 69.367,04 ευρώ, μετά τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της καθηγήτριας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τέως αναπληρώτρια υπουργός πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της ιδιαίτερα τυχερό, αφού η καταβολή εφάπαξ έχει «παγώσει» από τον περασμένο μήνα, εν αναμονή του νέου μαθηματικού τύπου υπολογισμού του, με τους εκκρεμείς φακέλους μόνο στον τομέα δημοσίων υπαλλήλων να ανέρχονται σε 31.500 και το συνολικό αριθμό των αναμονών σε όλους τους τομείς Πρόνοιας να είναι της τάξης των 62.000.

Τέλος ελάχιστα είναι τα εφάπαξ που έχουν πληρωθεί από τις αρχές του 2015, ενώ οι καθυστερήσεις ξεπερνούν πολλές φορές τα δύο, τρία ή και τέσσερα χρόνια.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews