Αθλητικά

82χρονος δρομέας στην κλασική διαδρομή

82χρονος δρομέας στην κλασική διαδρομή

“Το τρέξιμο είναι το καλύτερο φάρμακο”, υποστηρίζει ο 82χρονος Στυλιανός Πρασσάς, ο οποίος έχει θέσει έναν υψηλό στόχο φέτος στον Κλασικό Μαραθώνιο.

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στέλνει ένας από τους πιο ηλικιωμένους δρομείς που συμμετέχουν στον φετινό, 31 Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο λόγος για τον 82χρονο Στυλιανό Πρασσά, που ζει στην περιοχή του Μαραθώνα.

 

Παλιός ποδοσφαιριστής – σέντερ φορ στη Νίκη Πλάκας και στον Αρίωνα – λάτρευε από παιδί τον αθλητισμό. Τη χαρά του στίβου όμως την ανακάλυψε στα 59 του χρόνια, ύστερα από την παρότρυνση ενός φίλου του και ενώ προπονούσε τον μοναχογιό του στο ποδόσφαιρο. Από τη δεκαετία του ’90 και μετά λαμβάνει τακτικά μέρος στον ΚΜΑ.

“Αν ήξερε πόσο ωραίος είναι ο στίβος θα είχα ξεκινήσει νεότερος και μπορεί να είχα γίνει και παγκόσμιος πρωταθλητής, ποιος ξέρει;”, λέει ο Στυλιανός Πρασσάς, ο οποίος εργαζόταν πριν συνταξιοδοτηθεί ως ελαιοχρωματιστής σε οικοδομές.

 

“Το τρέξιμο είναι το καλύτερο φάρμακο. Έχω ως παράδειγμα τους γονείς μου, που έζησαν ως τα 90 τους χωρίς να τους κοιτάξει γιατρός επειδή περπατούσαν πολύ. Ο πατέρας μου πήγαινε καθημερινά από τον Άγιο Αρτέμιο ως το Μοναστηράκι με τα πόδια για να δουλέψει. Σε λεωφορείο δεν έμπαινε. Κι εγώ μπορεί να πάω να δω πως είναι ο γιατρός μου, ο γιατρός όμως εμένα δεν χρειάζεται να με δει”, λέει με χιούμορ ο κ. Πρασσας, ο οποίος τιμήθηκε τον χειμώνα από τον ΣΕΓΑΣ ως ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία μαραθωνοδρόμους.

 

“Από την ηλικία των 70 ετών και μετά προπονούμαι μέρα παρά μέρα και κάνω συνολικά 30χλμ την εβδομάδα. Στόχος μου στον φετινό Μαραθώνιο είναι να κάνω τη διαδρομή σε πέντε ώρες και δέκα λεπτά – πέρυσι έκανε πέντε και είκοσι – αλλά πάνω από όλα εκείνο που θέλω είναι να τερματίσω”, λέει και εξηγεί ότι με τη συμμετοχή του ελπίζει να δώσει το παράδειγμα στους νέους να σηκωθούν από τον καναπέ, για να μην χρειαστούν ποτέ γιατρό.

 

 

πηγή: sport24.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Αθλητικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews