Ελλάδα

Aλλάζει το ασφαλιστικό- Καταργούνται οι εισφορές για τους χαμηλόμισθους

Aλλάζει το ασφαλιστικό- Καταργούνται οι εισφορές για τους χαμηλόμισθους

Την πλήρη ανατροπή του υπάρχοντος ασφαλιστικού συστήματος με στόχο να απελευθερωθεί η αγορά εργασίας σχεδιάζει η κυβέρνηση. Ωστόσο για να γίνει αυτό ετοιμάζονται ανατροπές σε εισφορές, συντάξεις, εφάπαξ, επικουρικές και μαζικές συγχωνεύσεις Ταμείων, με την ατζέντα των αλλαγών να ανοίγει επισήμως τον Οκτώβριο.

Μια πρώτη γεύση έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ο οποίος προσφάτως αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό σύστημα χαρακτηρίζοντάς το «μη βιώσιμο».

Ανάμεσα στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις βρίσκεται και μια… επαναστατική που αφορά στην κατάργηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μέχρι ενός ορίου μισθού. Μάλιστα το σχέδιο της Τρόικας  θέτει σαν στόχο τη μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2016, που προβλέπει το μνημόνιο, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Στο σχέδιο αυτό, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» προτείνεται να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές μέχρι του τμήματος του μισθού ως τα 200 ή τα 400 ευρώ και να διατηρηθεί η υποχρέωση πληρωμής εισφορών για το τμήμα του μισθού άνω των 200 ή 400 ευρώ!

Πηγη: koolnews.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link