Ελλάδα

ΑΔΕΔΥ: Τα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι χαριστική βολή σε εργαζομένους και συνταξιούχους

ΑΔΕΔΥ: Τα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι χαριστική βολή σε εργαζομένους και συνταξιούχους

«Χαριστική βολή» στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ «τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τις δεσμεύσεις που συμφώνησε με τους δανειστές και ανέλαβε να προωθήσει από τον Οκτώβριο».

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωσή της «με το νέο μνημόνιο η ελληνική κυβέρνηση δεν αρκείται στην αποδοχή και υλοποίηση των αντιασφαλιστικών νόμων του 2010 και του 2012 που ψήφισαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (…) αλλά αναλαμβάνει την υποχρέωση να προωθήσει και νέα μέτρα που οδηγούν σε παραπέρα μειώσεις των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, στην αύξηση των χρόνων εργασίας και των ορίων ηλικίας, στη διάλυση και στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, βασικοί στόχοι του νέου μνημονίου για την κοινωνική Ασφάλιση που υλοποιούνται με τα μέτρα που προωθούνται, είναι μείωση των δαπανών κατά 0,25% του ΑΕΠ το 2015 και το 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ) για το 2016, η επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, η επιβάρυνση των συνταξιούχων για τα ελλείμματα στο χώρο της Υγείας και η βίαιη ενοποίηση των Ταμείων με στόχο την ισοπέδωση των παροχών.

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει «αποπροσανατολιστικό» τον ισχυρισμό ότι «με τη νέα συμφωνία δεν υπάρχουν μειώσεις» και καλεί εργαζόμενους και συνταξιούχους να εντείνουν τον αγώνα «ενάντια στη νέα λεηλασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας».

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews