Κόσμος

Αφεντικό της Ιταλικής μαφίας στα χέρια της αστυνομίας

Αφεντικό της Ιταλικής μαφίας στα χέρια της αστυνομίας

Ο Φραντσέσκο Νίρτα, ένας από τους πλέον καταζητούμενους φυγάδες Ιταλούς κακοποιούς κι ένα από τα «αφεντικά» της Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας, συνελήφθη χθες Παρασκευή στην Ολλανδία, ανακοίνωσε σήμερα, χαιρετίζοντας την εξέλιξη αυτή, η ιταλική κυβέρνηση.

Ο Νίρτα, 39 ετών, φυγάς από το 2007, συνελήφθη σε διαμέρισμα σε προάστιο της Ουτρέχτης, μαζί με άλλα τέσσερα πρόσωπα, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης.

 

Τον Ιούλιο του 2011, ο Νίρτα είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια για το φόνο του Μπρούνο Πιτσάτα, ο οποίος είχε δολοφονηθεί την 4η Ιανουαρίου 2007 στην Καζινιάνα, στην Καλαβρία, εν μέσω συγκρούσεων ανάμεσα σε αντιμαχόμενες ομάδες της μαφίας.

 

Στην ανακοίνωσή της η ιταλική κυβέρνηση ανέφερε ότι η σύλληψη «καταφέρνει άλλο ένα πλήγμα στην Ντράνγκετα», ενώ επανέλαβε ότι «ο αγώνας εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος παραμένει απόλυτη προτεραιότητα» για αυτήν.

 

Την επιχείρηση της σύλληψής του διεξήγαγαν στελέχη της αστυνομίας του Ρέτζο Καλάμπρια, του Μιλάνου και της Ολλανδίας, υπό τον συντονισμό της Ιντερπόλ.

 

Η Ντράνγκετα, η οποία προέρχεται από την Καλαβρία αλλά έχει επεκταθεί στη βόρεια Ιταλία τα τελευταία χρόνια, είναι η πιο ενεργή και η πιο βίαιη από τις τέσσερις σημαντικότερες ομάδες του ιταλικού οργανωμένου εγκλήματος—οι άλλες τρεις είναι η Κόζα Νόστρα (Σικελία), η Καμόρα (Νάπολη) και η Σάκρα Κορόνα Ουνιτά (Απουλία).

 

Η Ντράνγκετα εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών, εμπορία όπλων, στην εκμετάλλευση δικτύων πορνείας, τους εκβιασμούς και τις παράνομες οικοδομικές και κατασκευαστικές δραστηριότητες, μεταξύ άλλων. Έχει οικογενειοκρατική, σχεδόν αδιαπέραστη δομή και θεωρείται πάρα πολύ δύσκολη η διείσδυση των αρχών σε αυτήν.

 

πηγή: koolnews.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews