Επιστημονικά

Αφροδισιακά βότανα για καλύτερο… σεξ!

Αφροδισιακά βότανα για καλύτερο… σεξ!

Σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη έως την Αίγυπτο και την Κίνα, τα αφροδισιακά κατείχαν περίοπτη θέση αφού υπόσχονταν θεαματικά αποτελέσματα στις ερωτικές αποδόσεις.

Ακόμη και σήμερα πολλοί δε προτιμούν τα φαρμακευτικά σκευάσματα και στρέφονται στα βότανα της φύσης για να βελτιώσουν τις ερωτικές αποδόσεις τους.

Ποια όμως είναι αυτά τα αφροδισιακά βότανα

Το σαφράν  ή αλλιώς ο γνωστός σε όλους κρόκος τονώνει και ενισχύει τον οργανισμό. Μελέτες που έγιναν αρχικά σε πειραματόζωα και στη συνέχεια σε άνδρες, απέδειξαν ότι βελτιώνει τη στυτική λειτουργία. Έτσι δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο από το να το  προσθέσετε στο φαγητό ή στη σαλάτα.

Η κανέλα η οποία τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος.  Σε μεγάλη ποσότητα όμως είναι τοξική και μπορεί να μειώσει την άμυνα του οργανισμού.

 

Το μοσχοκάρυδο βάση των τελευταίων μελετών έχει αφροδισιακή δράση αλλά μην το παρακάνετε. Σε μεγάλες δόσεις είναι τοξικό για τον οργανισμό.

Όπως και η κανέλα, έτσι και η μέντα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο Αριστοτέλης είχε συμβουλεύσει το Μέγα Αλέξανδρο να μην αφήνει τους στρατιώτες του να πίνουν τσάι μέντας πριν από τη μάχη, για να αποφεύγουν την ερωτική διέγερση και την επακόλουθη απώλεια των δυνάμεών τους.

Το ταπεινό φασκόμηλο θεωρείται όμως ότι έχει και διεγερτικές ιδιότητες και παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας με σκοπό τη διατήρηση της στυτικής λειτουργίας.

 

πηγή: iatropedia.com

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews