Ελλάδα

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Το ΠΑΣΟΚ έσωσε, δεν κατέστρεψε τη χώρα

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Το ΠΑΣΟΚ έσωσε, δεν κατέστρεψε τη χώρα

Αμφισβητεί την επιστημονική ακρίβεια των δημοσκοπήσεων

Το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη προτάσσει την αλήθεια και τη συνέπεια λόγου και πράξης αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, επισημαίνει η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, υποψήφια στην Β” Αθήνας. Αμφισβητεί την επιστημονική ακρίβεια των δημοσκοπήσεων παρατηρώντας ότι σε δύο συνεχόμενες αναμετρήσεις έδωσαν στο ΠαΣοΚ το μισό ποσοστό από αυτό που έλαβε στην κάλπη.

Εκτιμά επιπλέον ότι ο κόσμος της παράταξης είναι συσπειρωμένος και πεισμωμένος επειδή κατάλαβε ότι το ΠαΣοΚ έσωσε και δεν κατέστρεψε τη χώρα και προσδοκά ότι οι ψηφοφόροι θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αναδείξουν το ΠαΣοΚ – Δημοκρατική Παράταξη τρίτο κόμμα.

-Είσαστε από τα νέα πρόσωπα στην πολιτική. Πως αντιμετωπίζετε το βάρος ενός κόμματος με ιστορικό παρελθόν που οι πολίτες το θεωρούν υπεύθυνο για όλα τα δεινά της κρίσης;

Ναι ..δεν είναι διόλου εύκολο, κυρίως όταν βλέπεις πολιτικούς, πάλαι ποτέ «πρωτοκλασάτα» (ποτέ δεν συμπάθησα αυτό τον όρο) στελέχη του ΠαΣοΚ, που κάλλιστα θα μπορούσες να τους προσάψεις ευθύνες για τα λάθη που έγιναν τα χρόνια της ευφορίας να εμφανίζονταν ως το νέο και το ωραίο και να σε εγκαλούν ως το «παλιό» κατηγορώντας σε μάλιστα για τα δικά τους στην πραγματικότητα λάθη!

Προσωπικά προέρχομαι πολιτικά από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς- που δεν υπάρχει πια- και στρατεύθηκα στο ΠαΣοΚ μόλις το 2011, γιατί εκτίμησα πως είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έβαλε πλάτη για τις ζωές μας, για τη χώρα μας. Γιατί είδα μια πολιτική δύναμη να γυρίζει την πλάτη στον λαϊκισμό και στα εύκολα ψέματα, και να μπαίνει στην πρώτη γραμμή της μάχης αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Είδα μια πολιτική δύναμη να προτάσσει την αλήθεια και τη συνέπεια λόγου και πράξης.

Γι” αυτό πήγα στο ΠαΣοΚ θέλοντας να βοηθήσω κι εγώ, με τις ελάχιστες δυνάμεις μου, μια εθνική προσπάθεια που στην πραγματικότητα ήταν η μάχη της Καταλονίας – με γυμνά χέρια να πολεμάς τα τανκς …. γιατί όλοι οι άλλοι ήταν απέναντι και θεώρησαν πως η κρίση είναι «ευκαιρία» για να αυξήσουν το πολιτικό τους κεφάλαιο σε μια καμένη γη όμως.

Και φυσικά θέλησα να στηρίξω την προσπάθεια του ίδιου του Προέδρου μας, του Βαγγέλη Βενιζέλου, του μόνου σύγχρονου πολιτικού. Του πολιτικού αυτού που σε καμία στιγμή , αυτό δείχνουν οι πράξεις του, δεν ταλαντεύθηκε μεταξύ προσωπικού και δημοσίου συμφέροντος προτάσσοντας πάντα το δεύτερο. Του πολιτικού αυτού που τόλμησε να πέσει στη φωτιά για να προστατεύσει την χώρα και τους πολίτες γνωρίζοντας πως αυτό δεν θα του αναγνωριστεί.

Και το κατάφερε, μέχρι σήμερα τουλάχιστον. Χαίρομαι για την απόφαση μου να στρατευθώ στο ΠΑΣΟΚ και ελπίζω πως οι πολίτες έστω την τελευταία στιγμή, πίσω από το παραβάν, θα δώσουν στο ΠΑΣΟΚ, στην Δημοκρατική Παράταξη και στον Πρόεδρο μας, την δύναμη να προστατεύσει τη χώρα στις 26 του Γενάρη, να εγγυηθεί τις ομαλές εξελίξεις.

-Τι κλίμα εισπράττετε από τον κόσμο; Εχει αλλάξει κάτι από τις ευρωεκλογές;

Κοιτάξτε έζησα από πολύ κοντά την περίοδο των αγανακτισμένων, τότε που ο Σαμαράς ως αρχιτέκτονας του αντιμνημονιακού αγώνα, κατά δήλωση του, παρέα με τον κ. Τσίπρα και λοιπές διόλου δημοκρατικές δυνάμεις χοροπήδαγαν στις πλατείες του μίσους και της ντροπής τραμπουκίζοντας τους θεσμούς και το ΠαΣοΚ.

Συμμετείχα ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του 2012, ενώ ήμουν υποψήφια με την ελιά στις ευρωεκλογές γυρνώντας κατά κυριολεξία όλη την Ελλάδα. Στις εκλογές αυτές εκτός από υποψήφια στη Β’ Αθηνών είμαι και στην ομάδα του προεκλογικού αγώνα ενώ ακολουθώ τον Πρόεδρο σε κάθε του επίσκεψη στην Ελλάδα- στο οδοιπορικό αυτό της αλήθειας. Το κλίμα που εισπράττουμε είναι πολύ διαφορετικό και από το 2012 και από το 2014.

Ο κόσμος έρχεται στις εκδηλώσεις μας, είναι συσπειρωμένος, είναι πεισματωμένος και το κυριότερο έχει καταλάβει πως το ΠΑΣΟΚ δεν κατέστρεψε τη χώρα αλλά έβαλε πλάτη για να αποφύγει η χώρα μας θα χειρότερα. Θα μου πείτε πως δεν το δείχνουν αυτό οι δημοσκοπήσεις. Κυριακή κοντή γιορτή. Θα δούμε. Αν συμβεί πάντως ότι έγινε και το 2014 που οι δημοσκοπήσεις μας έδιναν από 3% έως 4% ενώ η κάλπη μας έδωσε τα διπλάσια ποσοστά τότε θα πρέπει να τεθεί το ζήτημα διαφάνειας του δημοσίου βίου. Ισως τα επιστημονικά εργαλεία να μην είναι σωστά; Δεν ξέρω.

-Πιστεύετε ότι το ΠαΣοΚ θα πρέπει να συμμετάσχει οπωσδήποτε στην επόμενη κυβέρνηση, ως αντίβαρο ή θα μπορούσε να μείνει και στην αντιπολίτευση;

Και τα δύο. Εξαρτάται από τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν. Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν θα κάνει αυτό που δεν έκανε το 2010. Δηλαδή να προσφύγει στο λαϊκισμό και στην δημαγωγία εκμεταλλευόμενο το νέο σοκ που θα αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της βίαιης διάψευσης των προσδοκιών που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δυστυχώς αυτό θα γίνει: ένα νέο, πολύ ισχυρότερο σοκ. Διότι αν υπήρχε άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση, πιο εύκολος, και άλλος τρόπος να είστε βέβαιη που θα τον είχε βρει και θα τον είχε εφαρμόσει το ΠαΣοΚ και ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Εμείς στις 26/1 θα πούμε ότι είπαμε και το 2012: ότι θέλουμε κυβέρνηση όλων των δημοκρατικών και ει δυνατών προοδευτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Σε κάθε περίπτωση από όποιο ρόλο θα είμαστε στο πλευρό της εκάστοτε νόμιμης και δημοκρατικής Κυβέρνησης του τόπου. Γιατί αυτό οφείλουν να κάνουν τα πολιτικά κόμματα που πραγματικά είναι στη υπηρεσία των πολιτών και της πατρίδας.

-Το ΠαΣοΚ διασπάστηκε σε αυτές τις εκλογές. Εκτιμάτε ότι την επόμενη ημέρα θα μπορούσαν να αναληφθούν πρωτοβουλίες επανασυγκόλλησης;

Δεν υπάρχει διάσπαση. Το ΠαΣοΚ είναι εδώ, πεισματωμένο και αποφασισμένο να δώσει ακόμη μια μάχη για την πατρίδα και την παράταξη.

Αυτό που έγινε είναι κάτι το πρωτοφανές και δυσκολονόητο: ένας πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός λίγες μέρες πριν από τις κρισιμότερες εκλογές για την πατρίδα μας αλλά και την παράταξη, αποχώρησε από το κόμμα του και ίδρυσε ένα νέο κόμμα με κάποιους φίλους του με μοναδικό στόχο να έχει τηλεοπτικό χώρο και να λέει πόσο καλά τα έκανε όλα ο ίδιος και κατηγορώντας το κόμμα με το οποίο έγινε αυτή η σημαντική προσπάθεια.

Εμείς μιλάμε για το σημαντικό έργο και προσπάθεια του ΠαΣοΚ, των στελεχών του και της κοινοβουλευτικής ομάδας, και ο κ. Παπανδρέου μιλάει για τον εαυτό του.

Αυτό δεν είναι διάσπαση. Είναι απλώς ένας θλιβερός παραλογισμός που εδράζεται σε ένα προσωπικό καπρίτσιο. Το χειρότερο από όλα είναι ότι καταδεικνύει πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν εννοεί να καταλάβει τι έχει περάσει η Ελλάδα και οι πολίτες όλα αυτά τα χρόνια της προσπάθειας. Τα βιώνει ως προσωπικό του δράμα. Με συγχωρείτε αλλά δεν είναι, ή τέλος πάντως κανένας δεν ενδιαφέρεται για το προσωπικό δράμα ενός πρώην πρωθυπουργού που πήρε την απόφαση υπαγωγής στο ΔΝΤ.

Από κει και πέρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθημερινά καλεί τον κόσμο του ΠαΣοΚ να επιστρέψει στο σπίτι του. Τώρα, πριν τις εκλογές. Γιατί μετά τις εκλογές τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το ΠαΣοΚ πρέπει να πάρει την Τρίτη εντολή για να μπορέσει αν εγγυηθεί την εθνική σταθερότητα, για να μπορέσει να εγγυηθεί τις ομαλές εξελίξεις.

πηγή: tovima.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews