Ελλάδα

Αυτές είναι οι αλλαγές στα εργασιακά- Σκουρλέτης: H παρανομία θα σταματήσει

Αυτές είναι οι αλλαγές στα εργασιακά- Σκουρλέτης: H παρανομία θα σταματήσει

Αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων, επαναφορά του κατώτατου στα 751 ευρώ, προστασία από τις απολύσεις και επαναφορά της κυριακάτικης αργίας προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι «η παραβατικότητα στο χώρο εργασίας με αδήλωτη εργασία θα σταματήσει».

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός:

Αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων. Επαναφορά της μετενέργειας στους 6 μήνες (από τους 3 που είναι τώρα). Επαναφορά του ρόλου του ΟΜΕΔ. Κατώτατος μισθός: Επαναφορά στα 751 για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και επαναφορά των 3ετιών. Διάλογος για αυτονομία και εκδημοκρατισμού του συνδικαλισμού, καταργείται ο νόμος για επιστράτευση.

Καταργούνται οι ενώσεις προσώπων των 3/5. Σήμερα τα 3/5 του συνόλου των εργαζομένων σε μια επιχείρηση σήμερα μπορούν να συνάψουν συλλογική σύμβαση ακόμη κι αν δεν υπάρχει σωματείο. Προστασία από τις ομαδικές απολύσεις. Διασφάλιση πενθήμερης εργασίας, επαναφορά κυριακάτικης αργίας. Αλλαγή των νόμων για την μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία.

Εθνική συμμαχία ενάντια στην παρανομία με κίνητρα και αντικίνητρα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Αναβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας. Περιορισμός όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας.

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews