Κοινωνία

Αυτές είναι οι γυναίκες που έριχναν υπνωτικό στα θύματά τους και τα λήστευαν! ΦΩΤΟ

Αυτές είναι οι γυναίκες που έριχναν υπνωτικό στα θύματά τους και τα λήστευαν! ΦΩΤΟ

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών, που έγιναν σε βάρος τεσσάρων ηλικιωμένων, στην πόλη του Βόλου.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες των παραπάνω ληστειών, τρεις τσιγγάνες ηλικίας 39, 34 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν αντίστοιχα εντάλματα σύλληψης από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι της 03-12-2013 στο Βόλο η 41χρονη και η 39χρονη, προφασιζόμενες την προώθηση προϊόντος (χυμού), μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, το οποίο έπεισαν να δοκιμάσει ένα χυμό,

Μάλιστα, τους είπαν ότι αν έβρισκαν τη γεύση του χυμού, θα κέρδιζαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ!

Αντί για κέρδη… ήρθε το σκοτάδι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το προϊόν περιείχε αναισθητική ουσία, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να χάσουν τις αισθήσεις τους και να αποκοιμηθούν.

Στη συνέχεια, μπήκε στο σπίτι τους και η άλλη δράστιδα και όλες μαζί, εκμεταλλευόμενες την ανικανότητά των ηλικιωμένων να αντιδράσουν, έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και δύο χρυσές βέρες και δύο χρυσές αλυσίδες με σταυρούς που φορούσαν τα θύματα!

 

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της 03-12-2013 στο Βόλο, η 34χρονη δράστιδα ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, έπεισε 81χρονη να δοκιμάσει χυμό, με την προτροπή να διακρίνει τη γεύση του.

Ο χυμός περιείχε ομοίως αναισθητική ουσία, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να αποκοιμηθεί. Στη συνέχεια, μπήκαν στο σπίτι και οι άλλες δύο δράστιδες και έκλεψαν μικρό χρηματικό ποσό.

Στην τρίτη περίπτωση, το απόγευμα της 30-10-2013 στο Βόλο, η 34χρονη ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο,

έπεισε 76χρονη να δοκιμάσει χυμό και πάλι για να διακρίνει τη γεύση του.

Ο χυμός περιείχε και σε αυτήν την περίπτωση αναισθητική ουσία, με αποτέλεσμα να χάσει της αισθήσεις της και να αποκοιμηθεί. Στη συνέχεια μπήκαν στο σπίτι οι άλλες δύο τσιγγάνες και έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, δύο χρυσούς σταυρούς, τρία χρυσά δαχτυλίδια και μία χρυσή αλυσίδα!

 

Και οι τρεις γυναίκες, έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα,

ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε τυχόν παρόμοιες περιπτώσεις ληστειών με τη χρήση υπνωτικών φαρμάκων και σ’ άλλες περιοχές της χώρας (Ήπειρο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μακεδονία κ.α.).

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, σε παθόντες των παραπάνω ληστειών ανιχνεύτηκε ναρκωτική φαρμακευτική ουσία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση και την αστυνομική έρευνα διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

 

Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών γυναικών.

Πρόκειται για τις

 

1) ΤΣΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ Νεκταρία του Σπυρίδωνος και της Βαρβάρας, γεννημένη στις 22-03-1972 στην Αγία Βαρβάρα Αττικής:

γυναικα 1

2) ΤΣΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία του Κωνσταντίνου και της Αντιγόνης, γεννημένη στις 10-09-1979 στον Κορυδαλλό Αττική

γυναικα 2

3) ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ Ολυμπία του Ευαγγέλου και της Μαρίας, γεννημένη στις 09-04-1974 στην Πάτρα Αχαΐας:

γυναικα 3

 

 

newsit.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews