Ενδιαφέροντα

Αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάζει…

Αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάζει…

Πάνε πολλά χρόνια που κάποιος μου είπε τον τίτλο αυτού του άρθρου, προσπαθώντας να μου εξηγήσει ότι είναι ματαιοπονία να προσπαθείς να αλλάξεις ένα άνθρωπο! Οι απόψεις διίστανται. Άλλοι υποστηρίζουν πως οι άνθρωποι αλλάζουν, άλλοι πάλι το αντίθετο.

Ανήκω στη δεύτερη κατηγορία ανθρώπων. Θεωρώ πως όσες ώρες κι αν σπαταλήσεις στο γραφείο ενός ψυχοθεραπευτή, όσα βιβλία κι αν διαβάσεις ο πυρήνας της προσωπικότητάς σου παραμένει ο ίδιος. Σίγουρα ένας καλός ψυχολόγος σε βοηθάει να εξελιχθείς, το διάβασμα σε πάει παρακάτω ως χαρακτήρα , τα βιώματά σου σε διαμορφώνουν, όμως είσαι αυτός που είσαι και θα πορευτείς στη ζωή έτσι όπως είσαι. Παράλληλα κι οι άλλοι θα είναι αυτοί που είναι και θα συνεχίσουν να είναι αυτοί που είναι.

Το τί είμαστε σήμερα, οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι έχει διαμορφωθεί σ’ ένα μεγάλο ποσοστό μέχρι την ηλικία των 6 χρόνων μας. Είναι αλήθεια αξιοθαύμαστο πώς γίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο, εφόσον έχουμε ελάχιστες μνήμες από αυτές τις ηλικίες… Βέβαια γίνεται πιο κατανοητό αν σκεφτεί κανείς πως στο υποσυνείδητό μας είναι ΟΛΑ καταγεγραμμένα.

Συμπέρασμα: Ας μην αναλώνουμε ενέργεια στο να προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτόν που έχουμε δίπλα μας -φίλο, γονιό, εραστή-κι ας τον αποδεχτούμε με όλη μας την αγάπη. Οι άνθρωποι έχουν πάντα καλύτερη εκδοχή του εαυτού που είναι σήμερα. Στο χέρι μας είναι να τους εμπνεύσουμε να το κάνουν. Με πολλή αγάπη, υπομονή και ένα καλό κίνητρο είναι εύκολο να δεις αυτή την πλευρά των άλλων.

Marie Paraskeva

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews