Ελλάδα

Αυτοί είναι οι άμεσοι στόχοι του Τσακαλώτου και του Χουλιαράκη

Αυτοί είναι οι άμεσοι στόχοι του Τσακαλώτου και του Χουλιαράκη

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης, δεν έκαναν τελετή παράδοσης-παραλαβής, αλλά περιορίστηκαν στο να κάνουν κάποιες δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο στόχος είναι «να μαζέψουμε χρήματα από αυτούς που έχουν», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μικροσκόπιο θα μπει ο τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων από διάφορες πηγές. Αυτό μπορεί να σημαίνει ή ενιαία κλίμακα για όλα τα εισοδήματα ή αλλαγές στους συντελεστές στις ισχύουσες κλίμακες (π.χ.. για τη φορολόγηση των ενοικίων ήδη το Μνημόνιο 3 προβλέπει αύξηση των συντελεστών).

Ακόμη, θα γίνει επανεξέταση και κατάργηση φοροαπαλλαγών, όσον αφορά τις επιχειρήσεις, που θεωρούνται ξεπερασμένες.

Από την πλευρά του ο κ. Χουλιαράκης τόνισε ότι «είμαστε μπροστά στα χρονοδιαγράμματα για τα προαπαιτούμενα».

Παράλληλα μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έθεσαν και τις τρεις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου. Όπως εξήγησαν, σημαντικό πεδίο είναι η ανάσχεση της ύφεσης, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι πιο ήπια απ΄ ότι έχει προβλεφθεί, η πετυχημένη ολοκληρωμένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η έγκαιρη εκταμίευση κονδυλίων από το πρόγραμμα για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Ακόμη αναμένεται η περαιτέρω άρση των capital controls ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις. Σημαντικό, τέλος, είναι και το θέμα του Χρέους, το οποίο πρέπει να κλείσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews